Quantcast
Χατζηδάκης: Έρχονται ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό - Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Έρχονται ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό – Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων

δημοσιεύτηκε:

Στις 27 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, τον κατώτατο μισθό θα τον ανακοινώσουμε στις 27 Ιουλίου, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. “Ακολουθείται μια διαδικασία του νόμου που έχει περάσει ήδη από το 2013 και την εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Μέχρι τώρα έχουμε τα αποτελέσματα της διαβούλευσης και των προτάσεων των κοινωνικών εταίρων. Η εργοδοτική πλευρά συμπεριλαμβανομένων και των μικρομεσαίων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο καταλήγουν ουσιαστικά σε μια πρόταση για πάγωμα των μισθών λόγω της ύφεσης 8% που προηγήθηκε και των συνεπειών που έχει σε όλες τις επιχειρήσεις (μικρές , μεσαίες και μεγάλες) ο κορονοϊός. Η ΓΣΕΕ από την άλλη πλευρά προτείνει να ανέβει ο μισθός από τα 650 ευρώ στα 751 ευρώ, εκεί που ήμασταν δηλαδή το 2009 πριν ξεκινήσει η κρίση με τα μνημόνια. Η Τράπεζα της Ελλάδας που και αυτή γνωμοδοτεί, προτείνει πάγωμα κατώτατου μισθού. Το ΚΕΠΕ επίσης που κάνει την τελική εισήγηση προτείνει πάγωμα του κατώτατου μισθού. Υπάρχει και μια Επιτροπή που λειτουργεί δίπλα στο ΚΕΠΕ. Εγώ σας περιγράφω τι έχω διαβάσει”.
Όσον αφορά στο πότε θα ” ξεπαγώσει” ο κατώτατος μισθός είπε: “η κατεύθυνση που υπάρχει στην οικονομία είναι θετική. H πορεία που έχει η οικονομία διαγράφει και έναν θετικό ορίζοντα για τους εργαζομένους. Τώρα τις λεπτομέρειες επειδή υπάρχει μια θεσμική διαδικασία,… την τελική τοποθέτηση της κυβέρνησης θα πρέπει να την κάνουμε θεσμικά, όταν θα έρθει η ώρα” .
Για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των εργαζομένων
Τέλος, για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των εργαζομένων, απάντησε ότι “δεν απολύεται κανένας αλλά λέμε άδεια άνευ αποδοχών διότι ένας ανεμβολίαστος εργαζόμενος αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των άλλων. Δεν θες να κάνεις εμβόλιο, μην κάνεις αλλά πήγαινε στη άκρη για λίγο, να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, να προσληφθεί κάποιος άλλος που θα κάνει την δουλειά σου, εμβολιασμένος. Ε! αυτό είναι κοινή λογική”, τόνισε με έμφαση.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.