Quantcast
Πελώνη: Θα υπάρξει μια κλιμακωτή προσέγγιση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς - enikonomia.gr
share

Πελώνη: Θα υπάρξει μια κλιμακωτή προσέγγιση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα θα εκδοθεί η ΚΥΑ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε εργαζομένους, όπως γνωστοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος , Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εκπαιδευτικούς, για την αστυνομία, για τα σώματα ασφαλείας, για τα μέσα μαζικής μεταφοράς απάντησε τα εξής: “θα υπάρξει μια κλιμακωτή προσέγγιση. Η πανδημία δεν είναι ένα σταθερό φαινόμενο, είναι ένα δυναμικό φαινόμενο. Ξεκινάμε από αυτά που ανακοινώθηκαν και εξειδικεύθηκαν χθες. Σήμερα θα υπάρξει και η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Όλα αξιολογούνται και όλα εξετάζονται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος”.
Εν συνεχεία ρωτήθηκε για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να τεθεί σε καθεστώς αναστολής ένας ανεμβολίαστος εργαζόμενος γηροκομείου και ένας ανεμβολίαστος γιατρός, νοσηλευτής και εάν μπορούν αυτοί να απολυθούν. “Οι εργαζόμενοι στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μπορούν μέχρι τις 16 Αυγούστου να κάνουν την πρώτη δόση εμβολίου και να προχωρήσουν το πρόγραμμα εμβολιασμού δηλαδή να ολοκληρώσουν και με την δεύτερη δόση” απάντησε και πρόσθεσε “ειδάλλως εάν δεν ενεργήσουν κατά αυτόν τρόπο τότε θα έχουν άδεια άνευ αποδοχών .Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστούν τα περαιτέρω”.
Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει στο πόσο μπορεί να διαρκέσει αυτή η άδεια. Όπως είπε “ας μείνουμε σε αυτό” δηλαδή ότι θα υπάρξει άδεια άνευ αποδοχών για τις συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.
Για τους υγειονομικούς είπε ότι “θα εξειδικευθούν περαιτέρω στην πορεία τα μέτρα. Σε ό,τι αφορά αυτήν την κατηγορία υπάρχει 1,5 μήνας μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου για να κάνουν το εμβόλιο και εκτίμησε ότι και “οι πιο δύσπιστοι θα προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους” .
Την ίδια στιγμή αναγνώρισε ότι έχουν δουλέψει πάρα πολύ και ότι έχουν βάλει πλάτη αυτοί οι εργαζόμενοι ωστόσο επεσήμανε ότι θα πρέπει να αντιληφθούν και αυτοί που είναι δύσπιστοι ή διστάζουν να εμβολιαστούν, ότι βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες, σε χώρους υπερμετάδοσης και ότι θα πρέπει να αναλογιστούν την ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους αλλά και την ευθύνη απέναντι στους ασθενείς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.