Quantcast
Χατζηδάκης: Έως το τέλος Ιουλίου η υπουργική απόφαση για την τηλεργασία - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Έως το τέλος Ιουλίου η υπουργική απόφαση για την τηλεργασία

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθηση ότι, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου πρόκειται να έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις που σχετίζονται με τον νέο νόμο για τα εργασιακά εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη διαδικτυακή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ)..
Παράλληλα επεσήμανε ότι προχωρά η προεργασία για την ψηφιακή κάρτα εργασίας και τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας.
Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση το ΕΒΕΘ, ο κ. Χατζηδάκης κατά την τοποθέτησή του επισήμανε ότι γνώμονας της μεταρρύθμισης του εργατικού δικαίου ήταν και το τι ισχύει στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ για την τηλεργασία σημείωσε ότι η Υπουργική Απόφαση, που θα εξειδικεύει ορισμένα ζητήματα που έθεσε ο καινούριος νόμος, αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Προανήγγειλε δε, ότι με επόμενη νομοθετική παρέμβαση θα αναδομηθεί ο ΟΑΕΔ, θα αναβαθμιστεί ουσιαστικά η κατάρτιση και θα εισαχθεί η διάσταση της πιστοποίησης.
Στη διαδικτυακή συνεδρίαση συμμετείχε και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Άννα Στρατινάκη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.