Quantcast
Εκκρεμείς συντάξεις: Πόσοι δικηγόροι και λογιστές υπέβαλαν αίτηση - enikonomia.gr
share

Εκκρεμείς συντάξεις: Πόσοι δικηγόροι και λογιστές υπέβαλαν αίτηση

δημοσιεύτηκε:

Περισσότερες από 2.700 αιτήσεις υποβλήθηκαν από τους δικηγόρους και τους λογιστές -φοροτεχνικούς για να συμμετάσχουν στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης με στόχο την ένταξή τους στη διαδικασία απονομής συντάξεων.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικό αίτημα στις διαδικτυακές πλατφόρμες olomeleia.gr (για δικηγόρους) και oe-e.gr (για λογιστές-φοροτεχνικούς) μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2021. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί επιτυχώς πάνω από 2.000 αιτήσεις δικηγόρων, ενώ λόγω του τεράστιου αριθμών επισκεπτών στην ιστοσελίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, η ψηφιακή υπηρεσία τέθηκε εχθές προσωρινά εκτός λειτουργίας και επαναλειτούργησε στις 2 μμ. Τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν επιλύθηκαν άμεσα και ήδη μέσα σε 24 ώρες έχουν υποβληθεί πάνω από 700 αιτήσεις λογιστών-φοροτεχνικών.
Υπενθυμίζεται πως κατά τη πρώτη φάση εκπαίδευσης-πιστοποίησης πρόκειται να συμμετάσχουν 180 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι θα μπορούν να συμμετάσχουν σε μελλοντικούς κύκλους εκπαίδευσης-πιστοποίησης. Για την συμμετοχή τους τηρείται χρονική σειρά προτεραιότητας η οποία θα ισχύει και για τους επόμενους κύκλους εκπαίδευσης-πιστοποίησης. Υπενθυμίζεται ότι δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος έχουν:
α) τα μέλη των δικηγορικών συλλόγων της χώρας με τριετή τουλάχιστον άσκηση δικηγορίας και
β) λογιστές-φοροτεχνικοί, κάτοχοι επαγγελματικής ταυτότητας Α΄ τάξης, οι οποίοι έχουν υποβάλλει την υπεύθυνη δήλωση της παρ.7 του άρθρου 4 του Π.Δ. 340/1998 (Α΄228).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.