Quantcast
Τι είπε ο Σκυλακάκης για τον ΕΝΦΙΑ των πυρόπληκτων και τις φοροελαφρύνσεις -ΒΙΝΤΕ0 - enikonomia.gr
share

Τι είπε ο Σκυλακάκης για τον ΕΝΦΙΑ των πυρόπληκτων και τις φοροελαφρύνσεις -ΒΙΝΤΕ0

δημοσιεύτηκε:

Άμεσα θα ενεργοποιήσει η κυβέρνηση ολόκληρο το πακέτο μέτρων στήριξης για τους πυρόπληκτους, όπως επεσήμανε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.
Παράλληλα γνωστοποίησε ότι για τις επιχειρήσεις θα υπάρξει μια συνολική παρέμβαση και θα γίνει γρήγορα ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω ταλαιπωρία. Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να φτιαχτεί κάποιος κουμπαράς για τις φυσικές καταστροφές και πρόσθεσε ότι τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τις φωτιές” θα τις σηκώνει ο κρατικός προϋπολογισμός, ο οποίος έχει σηκώσει τεράστια βάρη”.
Για τις φοροελαφρύνσεις
Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ και τι θα γίνει με τη νέα χρονιά.
“Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία τη οικονομίας. Παρά τις δυσκολίες φαίνεται ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα στον τουρισμό απ’ ό,τι είχαμε προγραμματίσει και αν καταφέρουμε και κρατηθούμε, θα έχουμε έναν υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης φέτος και αυτό θα μας δώσει δημοσιονομικό χώρο για τα επόμενα χρόνια και θα ξαναδούμε όλα τα νούμερα με το καλό, τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου για να μπορούμε να σας πούμε τι θα μπορέσουμε να κάνουμε από το 2022 και μετά”, απάντησε.
Για θέμα του ΕΝΦΙΑ των πυρόπληκτων
Μεταξύ άλλων μίλησε και για το θέμα του ΕΝΦΙΑ για τους πυρόπληκτους. Όπως είπε αυτό “είναι ήδη θεσμοθετημένο, δεν τίθεται θέμα”.
“Τώρα είναι η κούρσα για να δούμε ποιοι ακριβώς είναι για να μην τους έρθει καν εκκαθαριστικό. Αυτό είναι το σημαντικό” υπογράμμισε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.