Quantcast
Στο παραδοσιακό ενοίκιο στρέφονται και πάλι οι ιδιοκτήτες ακινήτων - enikonomia.gr
share

Στο παραδοσιακό ενοίκιο στρέφονται και πάλι οι ιδιοκτήτες ακινήτων

δημοσιεύτηκε:

Άλλη μία από τις συνέπειες της πανδημίας ήταν η αποχώρηση των ιδιοκτητών ακινήτων από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και η επιστροφή τους στο παραδοσιακό ενοίκιο. Απότοκο όλων αυτών είναι πως οι φοιτητές φέτος θα βρουν ευκολότερα κατοικία στα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς τα διαθέσιμα ακίνητα έχουν αυξηθεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του πανελλήνιου δικτύου E-REAL ESTATES Θέμης Μπάκας είπε πως το τελευταίο χρονικό διάστημα και λόγω του κορονοϊού πολλοί ιδιοκτήτες επιστρέφουν στις παραδοσιακές, μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων. Το 2018 είχαμε εγγεγραμμένα στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης 78.000 ακίνητα, το 2019 αγγίξαμε τα 94.000 ακίνητα.




Όπως καταγράφεται από την Ένωση Μεσιτών Ελλάδας, σημειώνεται τάση επιστροφής στη μακροχρόνια μίσθωση, σε ποσοστό 30%-40%, έπειτα από μια προβληματική περίοδο της πανδημίας, που άδειασε η Θεσσαλονίκη από τους φοιτητές. Αυτήν τη στιγμή στη συμπρωτεύουσα 8.000 σπίτια αναμένουν μισθωτή. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, λόγω του κορονοϊού πολλοί ενοικιαστές προτιμούν να αφήσουν τα μεγάλα διαμερίσματα και να μετακινηθούν σε μικρότερα, κάτω των 80 τ.μ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.