Quantcast
ΕΝΦΙΑ: Τα επιτόκια για πληρωμή σε 12 ή 24 δόσεις - enikonomia.gr
share

ΕΝΦΙΑ: Τα επιτόκια για πληρωμή σε 12 ή 24 δόσεις

δημοσιεύτηκε:

Σε πολλές έντοκες μηνιαίες δόσεις -με την «πάγια ρύθμιση» οφειλών προς το Δημόσιο- θα μπορεί να εξοφληθεί και ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) του τρέχοντος έτους που θα βεβαιωθεί τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”, περισσότεροι από 6,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα μπορούν καταβάλουν τον ΕΝΦΙΑ του 2021 -αντί σε 6 άτοκες μηνιαίες δόσεις που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία- έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις με ετήσιο επιτόκιο 5,32% ή σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις με ετήσιο επιτόκιο 6,82%.
Oπως και στην περίπτωση των φόρων στα εισοδήματα, για την ένταξη της οφειλής του ΕΝΦΙΑ στην «πάγια ρύθμιση» δεν χρειάζεται να καταστεί ληξιπρόθεσμη καμία δόση της οφειλής. Η δυνατότητα ρύθμισης έως και σε 24 δόσεις θα υπάρχει από τον Σεπτέμβριο, που ο φόρος αυτός θα βεβαιωθεί και πριν γίνει ληξιπρόθεσμη η πρώτη δόση.
Η ένταξη του φετινού ΕΝΦΙΑ στη ρύθμιση των 24 δόσεων μπορεί επίσης να γίνει και αργότερα, αφού καταστούν ληξιπρόθεσμες μία ή περισσότερες της μίας δόσεις της οφειλής του συγκεκριμένου φόρου ή ακόμη κι αν καταστεί ληξιπρόθεσμο ολόκληρο το ποσό της οφειλής.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.