Quantcast
Έρχονται μέτρα για τη μείωση των τιμών στο ρεύμα - Τι είπε ο Γεωργιάδης - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Έρχονται μέτρα για τη μείωση των τιμών στο ρεύμα – Τι είπε ο Γεωργιάδης – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για τις αυξήσεις και στο ρεύμα και σε μια σειρά άλλων προϊόντων που οφείλονται στη διεθνή αύξηση του πληθωρισμού θα γίνουν στη ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό. Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, “ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για τις αυξήσεις και στο ρεύμα και σε μια σειρά άλλων προϊόντων που προέρχονται από τη διεθνή αύξηση του πληθωρισμού θα γίνουν στη ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό που θα αναλύσει τη νέα οικονομική πολιτική. Ασφαλώς η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι η παγκόσμια οικονομία, άρα και η ελληνική, εισέρχεται σε μια καινούρια φάση”.
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι “δεν έχει αυξηθεί μόνο η τιμή του φυσικού αερίου. Πέρυσι τέτοια εποχή το κυβικό μέτρο είχε 9 δολάρια, σήμερα έχει 33 δολάρια. Έχει ανέβει τρεις φορές. Όσον αφορά στους ρύπους, η αξία του διοξειδίου του άνθρακα έχει ανέβει από τα 22 ευρώ στα 63 ευρώ”.
Όπως είπε, “κάποιοι ρωτάνε γιατί δεν ανοίγουμε τον λιγνίτη. Αν τώρα η ΔΕΗ παρήγαγε ρεύμα από λιγνίτη, θα έχανε μισό δισ. ευρώ και θα χρεοκοπούσε. Ο λιγνίτης είναι πια οικονομικά εντελώς ασύμφορος λόγω της αύξησης των τιμών των ρύπων. Άρα, η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολιγνιτοποίηση έχει και οικονομικό κίνητρο”.
Σύμφωνα με τον ίδιο, “θα υπάρξουν μέτρα και άμεσα και μακροπρόθεσμα. Τα μέτρα που θα ληφθούν για τη μείωση των τιμών του ρεύματος και για άλλα προϊόντα θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό» και πρόσθεσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει το ενεργειακό μοντέλο της χώρας.

Δείτε το βίντεο:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.