Quantcast
Παπαθανάσης: Οι τιμές στα προϊόντα διατροφής θα σταθεροποιηθούν - enikonomia.gr
share

Παπαθανάσης: Οι τιμές στα προϊόντα διατροφής θα σταθεροποιηθούν

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι, οι τιμές στα προϊόντα διατροφής θα σταθεροποιηθούν εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.
Όπως είπε σχετικά με τις τιμές στα διατροφής “σαφώς υπάρχουν αυξήσεις στην διατροφή, μερικές φορές δυσανάλογα μεγαλύτερες .Όμως ο δείκτης λέει ότι είναι 2,2% έναντι 2% μείωση πέρυσι. Επομένως επαναλαμβάνω είναι μια διόρθωση που είναι αποτε΄λεσμα της πολύ ισχυρής επανεκκίνησης της οικονομίας” και εξήγησε ότι αυτό συνέβη επειδή “είχαμε μια μεγάλη ζήτηση και η προσφορά δεν μπόρεσε να καλύψει την ζήτηση .Καθώς προχωράμε και η προσφορά καλύπτει την ζήτηση θα δούμε σταθεροποίηση των τιμών , βλέπουμε σταθεροποίηση των τιμών. Θεωρώ ότι καθώς προχωράμε η προσφορά η οποία θα καλύψει την ζήτηση δεν θα δημιουργήσει περαιτέρω αυξήσεις “.
Για τις λαϊκές αγορές και τη διατίμηση σε κάποια προϊόντα
Επίσης, μίλησε και για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Όπως είπε αυτές “λειτουργούν υποδειγματικά και λειτούργησαν υποδειγματικά εν μέσω της πανδημίας. Η προσπάθεια ήταν να τις κρατήσουμε ανοιχτές και τις κρατήσαμε ανοιχτές και έδωσαν φθηνά προϊόντα στον καταναλωτή “.
Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να μπει διατίμηση σε κάποια προϊόντα . ” Έχει αποδειχτεί ότι η διατίμηση δεν βοηθάει” απάντησε και παρέθεσε ένα σχετικό παράδειγμα με τις μάσκες. “Να σας θυμίσω ότι όταν είχε τεθεί ένα θέμα διατίμησης των μασκών που δεν βάλαμε εμείς και που το έβαλε η Γαλλία, πολύ γρήγορα εδώ η προσφορά αυτή κάλυψε την ζήτηση και είδαμε πολύ σημαντική μείωση “, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Και ξεκαθάρισε ότι ” δεν τίθεται θέμα διατίμησης αυτή τη στιγμή .Eκείνο το οποίο τίθεται είναι αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος ” και πρόσθεσε ότι γίνονται πολλοί έλεγχοι στην αγορά .” Συνεχίζουμε με τη ρήτρα μη αύξηση του ποσοστού κέρδους έτσι ώστε να καλύψουμε όποιο κενό υπάρχει σχετικά με την πιθανότητα εναρμονισμένης πρακτικής και κερδοσκοπίας .Αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε” ανέφερε μεταξύ α΄λλων .

Θα επηρεάσει η ενεργειακή κρίση τις επενδύσεις στη χώρα μας;
Στην ερώτηση εάν η ενεργειακή κρίση θα επηρεάσει τις επενδύσεις στη χώρα απάντησε ότι δεν θα συμβεί αυτό διότι ” υπάρχει μεγάλη ζήτηση για επενδύσεις από ξένους οίκους, από επενδυτικούς οίκους αλλά και από εγχώριους επενδυτές. Αυτή τη στιγμή είμαστε ανάμεσα στις 4 πρώτες χώρες το δεύτερο τρίμηνο γενικά στην αύξηση των επενδύσεων. Συνεχίζουμε, υπάρχει προσδοκία για μεγάλη αύξηση των επενδύσεων. Και θα είδατε ότι η ανάπτυξη προήλθε κυρίως από τις επενδύσεις στις εξαγωγές. Να σας πω ότι οι εξαγωγές έχουν αύξηση πάνω από 20%. Αυτό σημαίνει ότι η βιομηχανική παραγωγή και η παραγωγή γενικά λειτούργησε και λειτουργεί. Άρα έχουμε αύξηση στις επενδύσεις, αύξηση στις εξαγωγές .Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα έχουμε ανάπτυξη και το μέρισμα αυτό θα μοιραστεί στους συμπολίτες μας “.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.