Quantcast
Έρχονται μίνι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε επιχειρήσεις - Πώς θα λειτουργήσουν - enikonomia.gr
share

Έρχονται μίνι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε επιχειρήσεις – Πώς θα λειτουργήσουν

δημοσιεύτηκε:

Θα δημιουργηθούν από το επόμενο έτος “μίνι” βρεφονηπιακοί σταθμοί σε μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και το οποίο θα υλοποιηθεί από το επόμενος έτος,

Και συνέχισε λέγοντας ότι το πρόγραμμα αυτό θα καλύψει μέχρι περίπου 20 χιλιάδες μικρά παιδιά, βρέφη και νήπια εργαζομένων γονέων μεγάλων επιχειρήσεων. Θα δημιουργηθεί δηλαδή ένα κέντρο φύλαξης των παιδιών, ένας μίνι βρεφονηπιακός σταθμός μέσα στην επιχείρηση με αντίστοιχες μονάδες ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, θα υπάρξουν αντίστοιχες υποδομές εάν το παιδί είναι κάποιων μηνών ή εάν είναι μεγαλύτερο .” Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι μια απάντηση στο οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα που έχουμε”, συμπλήρωσε.

Πώς θα λειτουργεί ο μίνι βρεφονηπιακός σταθμός μέσα στην επιχείρηση


Όσον στον τρόπο που θα λειτουργήσει αυτός ο μίνι βρεφονηπιακός σταθμός είπε ότι η εργαζόμενη γυναίκα μεγάλης επιχείρησης θα μπορεί να αφήνει το παιδί της στο κέντρο φύλαξης παιδιών που θα δημιουργηθεί στη επιχείρηση της, θα υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό που θα ασχολείται με το παιδί της και έτσι η εργαζόμενη μητέρα θα είναι πιο ήσυχη. ” Αυτό είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό μέτρο”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Χατζηδάκης: Βρήκαμε πάνω από 20 χιλιάδες συντάξεις προ του 2020 σε ” σακούλια”

Μεταξύ άλλων μίλησε και για το θέμα των συντάξεων .Όπως είπε, βγήκαμε πάνω από 20 χιλιάδες αιτήματα συντάξεων προ του 2020 σε “σακούλια” . Πρόκειται για συντάξεις που ήταν ξεχασμένες και που έρχονται τώρα στην επιφάνεια .” Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ενώ πέφτουν οι εκκρεμείς συντάξεις, δεν πέφτουν με τους ρυθμούς που όλοι θα ευχόμασταν και θα ελπίζαμε ” .
” ‘Ερχονται συντάξεις από το παρελθόν και δηλώνονται τώρα .Και πράγματι συντάξεις που είναι προ του 2020, δηλώνονται τώρα για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που είναι πάνω από 20 χιλιάδες”, σημείωσε και τόνισε ότι ” αυτό είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το τεράστιο διοικητικό θέμα, που εγώ δεν έχω ξανά συναντήσει στην πολιτική μου διαδρομή με το οποίο είναι αντιμέτωπος ο ΕΦΚΑ”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.