Quantcast
Σταϊκούρας: Ακόμη μικρότερος ΕΝΦΙΑ το 2022 - Τι είπε για την επιστρεπτέα προκαταβολή - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Ακόμη μικρότερος ΕΝΦΙΑ το 2022 – Τι είπε για την επιστρεπτέα προκαταβολή

δημοσιεύτηκε:

Η προσδοκία του υπουργείου Οικονομικών είναι να πληρώσει η πλειοψηφία των Ελλήνων ιδιοκτητών ακόμη λιγότερο ΕΝΦΙΑ το 2022 σε σχέση με ό,τι πλήρωνε κατά την τελευταία διετία, όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα .

Όπως είπε ο υπουργός σχετικά με το θέμα του ΕΝΦΙΑ ” αυτή τη στιγμή η άσκηση βρίσκεται στο εξής στάδιο: έχουν ενσωματωθεί οι τιμές των αντικειμενικών αξιών και θα πρέπει να γίνει η σχετική μεταβολή των συντελεστών ή της κλίμακας έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ένα τουλάχιστον δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα συνολικά για τον ΕΝΦΙΑ”.

Επανέλαβε ότι ” ο σκοπός της άσκησης είναι να είναι κοινωνικά δικαιότερος ο ΕΝΦΙΑ και όχι να βγάλουμε περισσότερους πόρους από τον ΕΝΦΙΑ ως ελληνικό δημόσιο”.

” Στο τέλος της άσκησης θέλουμε να καταλήξουμε και αυτή είναι η προσδοκία μας για το 2022- θα το ξέρουμε στις αρχές του 2022- οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες να πληρώσουν ακόμη λιγότερο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με το τι πλήρωναν την τελευταία διετία ….. του ήδη μειωμένου ΕΝΦΙΑ κατά 22% την τελευταία δεκαετία”, τόνισε με έμφαση.


Για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Επίσης μίλησε και για το θέμα της επιστρεπτέας προκαταβολής. ” Ισχύει ό,τι είπαμε στην ΔΕΘ”, τόνισε και εξήγησε ” βελτιώσαμε σημαντικό δημοσιονομικό κόστος για φέτος, τις προϋποθέσεις επιστροφής ποσοστού από πολλές επιχειρήσεις. Έτσι θα δείτε ότι το 1/3 των επιχειρήσεων θα επιστρέψει το 50%. Όλες οι άλλες επιχειρήσεις είναι να επιστρέψουν πολύ μικρότερα χρηματικά ποσά σε μεγάλο χρονικό ορίζοντα και δίνουμε και το κίνητρο της επιπλέον έκπτωσης κατά 15% όποιος μπορεί να πληρώσει φέτος εφάπαξ”.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.