Quantcast
Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα- Τι είπε για τις αυξήσεις στα προϊόντα - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα- Τι είπε για τις αυξήσεις στα προϊόντα

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα ενόψει της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον άφησε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης αποκλείοντας ωστόσο γενικό lockdown.

“Πλην του γενικού lockdown, δεν έχω ποτε΄ αποκλείσει οποιοδήποτε άλλο μέτρο, διότι δεν ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη της πανδημίας. Γενικό lockdown αποκλείεται να υπα΄ρξει” τόνισε.


Οι σημερινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την ενέργεια

Όσον αφορά στις σημερινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από τις αυξήσεις στην ενέργεια, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ” η σημερινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη πιστεύω ότι θα ικανοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ελληνικό λαό. Καθώς η πολύ καλύτερα του αναμενόμενου ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2021, από ό,τι φαίνεται αρκετά πάνω από το 6,9% που προέβλεπε ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός του 2021 δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να λάβει μέτρα προς διάφορες κοινωνικές ομάδες για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση. Αυτά θα τα ανακοινώσει ο κ. Πρωθυπουργός σήμερα το βράδυ στην Βουλή και θα τα εξειδικεύσουμε τις επόμενες ημέρες όπως κάνουν πάντα οι συναρμόδιοι υπουργοί “.
“Ο σκοπός της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πάντα ο ίδιος: Από το μέρισμα της επιτυχίας της χώρας θα εισπράττουν το μερίδιό τους όλοι. Κανένας δεν πρόκειται να μείνει πίσω.. όλοι…. η τελευταία Ελληνίδα, ο τελευταίος Έλληνας είναι στην φροντίδα αυτής της κυβερνήσεως. Επίσης να σας πω ότι δεν είμαστε άνθρωποι εκτός της πραγματικότητας βλέπουμε τι γίνεται με την ενέργεια “,συμπλήρωσε και τόνισε ότι ” τo βασικό μοντέλο που δουλεύουμε είναι ότι από τον Μάρτιο και μετά θα αρχίσει η αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου, αυτό λένε οι προβλέψεις και οι αναλυτές. Εμείς θα είμαστε πάντα παρόντες και δίπλα στους Έλληνες και σε αυτή την κρίση όπως ήμασταν και σε όλες τις προηγούμενες “, τόνισε με έμφαση.
Για τον πληθωρισμό
Μεταξύ άλλων μίλησε και για τον πληθωρισμό της χώρας. Όπως είπε, η Ελλάδα δεν θα έχει πληθωρισμό 5%, σε καμία περίπτωση. Ωστόσο την ίδια στιγμή παραδέχτηκε ότι ο ” πληθωρισμός του μηνός Νοεμβρίου ήταν πράγματι μεγάλος 4,3 ή 4,8% ανάλογα με την Eurostat η την ΕΛΣΤΑΤ αλλά αυτό είναι σε ετήσια βάση. Σε μηνιαία βάση ήταν 0, 5%, δηλαδή , μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, ήταν μόλις 0,5%”.
Για τις αυξήσεις στα προϊόντα

Επίσης εξήγησε γιατί υπάρχουν αυξήσεις στα προϊόντα .Όπως είπε οι αυξήσεις προέρχονται από τη ενέργεια . ” Όλα τα προϊόντα στο ράφι έχουν μέσα τους ένα κομμάτι που είναι το ενεργειακό τους κόστος, την παραγωγή τους. ‘Οσο αυξάνεται η τιμή της ενέργειας είναι αδύνατον να μην συμπαρασύρει όλα τα αγαθά προς τα πάνω “,τόνισε με έμφαση.

Στην ερώτηση εάν θα γίνουν κάποιες ενέργειες για να μην ανεβούν περαιτέρω οι τιμές στο κρέας, στα μακαρόνια και στα γαλακτομικά προϊόντα ξεκαθάρισε ότι ” είναι αδύνατον να μην ανέβουν, γιατί τώρα ανεβαίνουν παντού στον κόσμο τα πάντα. Υπάρχει όμως ένα αισιόδοξο σημείο. Αν δούμε τις τιμές των πρώτων υλών, πλην της ενέργειας παγκοσμίως, έχουν αρχίσει και πέφτουν και πολύ. Θυμίζω ότι όλη αυτή η κρίση του πληθωρισμού που ζούμε τώρα ξεκίνησε τον Ιούλιο που άρχισαν να ανεβαίνουν οι πρώτες ύλες”.

” Άρα είναι ένας πρόδρομος δείκτης ότι ο πληθωρισμός μέσα στο 2022 θα ελεγχθεί, αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη. Πιστεύω ότι θα περάσουμε ένα πρώτο τρίμηνο δύσκολο με ψηλό πληθωρισμό και μετά θα πάμε σε αποπληθωρισμό”, συμπλήρωσε και ξεκαθάρισε ” το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων σε ετήσια βάση δεν θα υποστεί μείωση φέτος και δεν θα υποστεί μείωση και του χρόνου”.

Επίσης επεσήμανε ότι ” Η Ελλάδα θα καταφέρει να κλείσει το 2021 ως μια από τις τρεις πιο επιτυχημένες oικονομικά χώρες της Ευρώπης. Αυτό δεν είναι επιτυχία του Γεωργιάδη, αυτό είναι επιτυχία των Ελλήνων .όλοι μαζί το έχουμε κάνει “.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.