Quantcast
Έρχονται αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο - enikonomia.gr
share

Έρχονται αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”, μετά την έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ενδέχεται να προχωρήσει το 2023 σε αυξήσεις αποδοχών στον δημόσιο τομέα καθώς στο τέλος του 2022 ξεπαγώνει το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και τα ειδικά μισθολόγια, ένα ζήτημα που αφορά άμεσα πολιτικούς υπαλλήλους ΕΣΥ, δασκάλους, καθηγητές δικαστικούς, ενστόλους κ.τ.λ.
Μάλιστα το οικονομικό επιτελείο μπορεί να προχωρήσει τη συγκεκριμένη χρονιά στην κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα επαγγελματιών, συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων δηλαδή να επιστρέψει μέσω μείωσης της φορολογίας 1,2 δισ. ευρώ στο διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι για το 2022 το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να προχωρήσει (στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, στη μείωση του ΕΦΚΑ και στην αποκλιμάκωση των συντελεστών ΦΠΑ για νησιά, οικοδομή κ.λπ.) αλλά ο κύριος στόχος είναι να περιορίσει τις δαπάνες που δόθηκαν αφειδώς το 2020 και το 2021για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.