Quantcast
ΕΦΚΑ: Απεργία για το "κόψιμο" των χριστουγεννιάτικων διακοπών - enikonomia.gr
share

ΕΦΚΑ: Απεργία για το “κόψιμο” των χριστουγεννιάτικων διακοπών

δημοσιεύτηκε:

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ) προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της για το θέμα της ανάκλησης αδειών των εργαζομένων του Φορέα κατά την περίοδο των γιορτών.

Παράλληλα προαναγγέλλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στις 10:30 π.μ στο υπουργείο Εργασίας «εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό».

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ, «για το συνδικαλιστικό κίνημα, είναι θέμα αρχής, αλλά και ύπαρξης, η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και η διασφάλιση του δημόσιου ασφαλιστικού μας συστήματος».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) κήρυξε 48ωρη απεργία στις 23 και 24 Δεκεμβρίου και απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, στις 10:30 πμ, καθώς και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ.

Επίσης γη ΠΟΠΟΚΠ εκφράζει την αντίθεσή της στην ανακοίνωση του υπουργείου για ανάκληση των αδειών των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ για το διάστημα των γιορτών και τη μεταφορά τους 10 μέρες μετά, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων δεν θα λυθεί με την ανάκληση των αδειών των εργαζομένων, «που βιώνουν καθημερινά την εργασιακή τους εξόντωση».

Μεταξύ άλλων, η ΠΟΠΟΚΠ διεκδικεί «δημόσιο καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους φορείς κοινωνικής πολιτικής, κανονισμούς ασφάλισης, συντάξεων και παροχών, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων, αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές-επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων».

Από την πλευρά της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη τις ανακοινώσεις της ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ, δηλώνει ότι στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.