Quantcast
Σκυλακάκης: Θα υπάρξει μόνιμη παρέμβαση για την ενέργεια - Τι είπε για τα τέλη κυκλοφορίας - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης: Θα υπάρξει μόνιμη παρέμβαση για την ενέργεια – Τι είπε για τα τέλη κυκλοφορίας

δημοσιεύτηκε:

Θα υπάρξει μόνιμη παρέμβαση για τη ενέργεια γιατί αυτή θα πηγαίνει πάνω – κάτω για χρόνια, όπως προανήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

” Ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους και οικονομικός σχεδιασμός έχει και μια σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού που θα την δούμε την έκταση της τ ο επόμενο έτος”, συμπλήρωσε.

Όμικρον: Θα είναι ανοιχτή η οικονομία

Στην ερώτηση εάν η χω΄ρα θα περάσει το κύμα της Όμικρον με την οικονομία ανοιχτή σε όλα τα επίπεδα της απάντησε ότι ” οι αποφάσεις για το τι θα κάνουμε μετά τα Χριστούγεννα θα ληφθούν όταν θα έχουμε τα στοιχεία για το πώς εξελίσσεται η Όμικρον στις άλλες χώρες”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις για τη χώρας μας θα ληφθούν με βάση το πώς θα ολοκληρωθεί το πέρασμα της Όμικρον στη Nότια Aφρική και το πώς θα εξελιχθεί το πέρασμα της στο Ηνωμένο Βασίλειo. “Γνωρίζοντας το βάρος της ασθένειας θα μπορούμε να πάρουμε τις όποιες αποφάσεις”, σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο περιοριστικών μέτρων, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τα Χριστούγεννα, ενώ διαβεβαίωσε ότι ” το τι θα συμβεί το επόμενο δίμηνο και εάν αν θα χρειαστεί να ληφθούν μέτρα υγειονομικής προστασίας με μεγαλύτερο οικονομικό κόστος, αυτό έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, ο όποιος έχει ένα μεγάλο αποθεματικό Covid”.

” Το ότι μπορεί να ληφθούν περιοριστικά μέτρα δεν σημαίνει lockdown του τύπου του παρελθόντος .Το κλειδί είναι τι είδους πανδημία θα έχουμε. Αν δεν ξέρουμε ποια θα είναι η πανδημία που θα έχουμε δεν μπορούμε να πάρουμε μέτρα, ούτε να τρομοκρατούμε τον κόσμο πριν τα στοιχεία”, συμπλήρωσε.

Για το εάν το οικονομικό επιτελείο είναι προετοιμασμένο οικονομικά για αυτά τα μέτρα είπε ότι “η κυβέρνηση έχει ταμειακά αποθέματα. H οικονομία είναι σε μια ευαίσθητη φάση. Συνεπώς δεν είναι κάτι που το επιθυμεί κανένας” και πρόσθεσε ότι τα περιοριστικά μέτρα τα οποία μπορεί να ληφθούν ενδέχεται να είναι και πιο ελαφρά, όπως να περιορίζουν κάποιες πολύ έντονες επαφές αλλά και να εφαρμοστεί και η τηλεργασία”.

Τέλη κυκλοφορίας

Στην ερώτηση εάν θα δοθεί παράταση για τη καταβολή τελών κυκλοφορίας είπε ” θα το δούμε, δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα “.

” Η συνήθεια των παρατάσεων στην Ελλάδα έχει το εξής χαρακτηριστικό : Είναι σαν τους κουραμπιέδες .Μελομακα΄ρονα και κουραμπιέδες τα Χριστούγεννα και παρατάσεις στα τέλη κυκλοφορίας”, ανέφερε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.