Quantcast
"Παγώνει" το μπόνους παραγωγικότητας σε δημόσιους υπαλλήλους- Τι λένε πηγές του ΥΠΕΣ - enikonomia.gr
share

“Παγώνει” το μπόνους παραγωγικότητας σε δημόσιους υπαλλήλους- Τι λένε πηγές του ΥΠΕΣ

δημοσιεύτηκε:

“Παγώνει” η καταβολή του παραγωγικού μπόνους σε δημόσιους υπαλλήλους μετά τις δυσμενείς επιπτώσεις από την εισβολή στην Ουκρανία, όπως αναφέρουν συνεργάτες του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη στην εφημερίδα Συντακτών .

Όπως αναφέρουν πηγές του αρμόδιου υπουργείου, οι τρεις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που προέβλεπαν τη χορήγηση οικονομικής ανταμοιβής σε ισάριθμες κατηγορίες αποδοτικών υπαλλήλων δεν συμπεριλήφθηκαν στο νομοθετικό κείμενο που δημοσιοποιήθηκε λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Μάλιστα, εξήγησαν στην εφημερίδα των Συντακτών ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις έχουν δημοσιονομικό κόστος ( 35 εκατ. ευρώ ετησίως εκ των οποίων τα 25 προέρχονται από κρατικούς πόρους και 10 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης ) και δεδομένου του οικονομικού αντίκτυπου που προκαλεί -διεθνώς αλλά και στη χώρα μας – η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επελέγη το “πάγωμά “τους.

Προς το παρόν δεν υπάρχει εκτίμηση για το εάν και πότε θα κατατεθούν στη Βουλή και με ποιον τρόπο, δηλαδή μέσω άλλου νομοσχεδίου ή τροπολογίας. Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών εξηγούν στην εφημερίδα των Συντακτών ότι η κυβέρνηση κρατά στάση αναμονής και το μέλλον της ρύθμισης θα εξεταστεί ενδεχομένως από το υπουργείο Οικονομικών ή σε πιο κεντρικό επίπεδο δηλαδή ακόμη και από το Μαξίμου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.