Quantcast
Αυτές είναι οι τέσσερις κατηγορίες συνταξιούχων που θα πάρουν αναδρομικά - enikonomia.gr
share

Αυτές είναι οι τέσσερις κατηγορίες συνταξιούχων που θα πάρουν αναδρομικά

δημοσιεύτηκε:

Τις τέσσερις κατηγορίες συνταξιούχων που θα λάβουν αναδρομικά ανέφερε η εργατολόγος Μαρλέν Ασημακοπούλου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή τoυ Open.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την κ. Ασημακοπούλου αυτές είναι οι εξής:

Α. Η πρώτη κατηγορία

Η κατηγορία αυτή αφορά 90.000 παλαιούς συνταξιούχους. Πρόκειται για τους συνταξιούχους που δεν έχουν λάβει ακόμη τον επανυπολογισμό του νόμου Βρούτση, είχαν λάθη με τον Νόμο Κατρούγκαλο, έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης και περιμένουν πριν από τον Μάιο του 2016 να λάβουν αυτά τα αναδρομικά. Σύμφωνα με πληροφορίες της κ. Ασημακοπούλου, το αρμόδιο υπουργείο αναμένεται να καταβάλει τα αναδρομικά μέχρι τέλος του Ιουνίου στους δικαιούχους. Ο μέσος όρος αναδρομικών είναι 200 ευρώ, για διάστημα έως 26 μηνών.

Β. Δεύτερη κατηγορία

Πρόκειται για 55.000 συνταξιούχους που έχουν παράλληλη ασφάλιση και θα πάρουν αναδρομικά 5 ετών, από το 2017. Δηλαδή οι περισσότεροι από αυτούς τους ασφαλισμένους έχουν να κάνουν με ΙΚΑ και έχουν ήδη λάβει τις συντάξεις τους. Περιμένουν τη σύνταξη του ΟΑΕΕ, δηλαδή την παράλληλη την προσαύξηση ή είναι ΤΕΑΑ, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κλπ που έχουν παράλληλη ασφάλιση στο Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το αρμόδιο υπουργείο, μέχρι τέλος Μαΐου θα λάβουν οι παραπάνω συνταξιούχοι τα αναδρομικά 5ετίας

Γ. Τρίτη κατηγορία

Η συγκεκριμένη κατηγορία των συνταξιούχων αναμένει πάνω από 1 χρόνο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά. Η εν λόγω απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το Μάιο και σχετίζεται με περικοπές του ιδιωτικού τομέα σε δώρα και επικουρικές συντάξεις.

Δ.Η τέταρτη κατηγορία.

Περίπου 350. 000 συνταξιούχοι του δημοσίου περιμένουν να λάβουν αναδρομικά. Αυτό αφορά εκείνους που είχαν περικοπές συντάξεων άνω των 1000 ευρώ. Παρόλο που έχει εκδοθεί η υπαριθ. 1477 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, από το 2021, οι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει ακόμη τα αναδρομικά.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.