Quantcast
“3η e-λικία”: Πιλοτικό πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης για τους άνω των 65 - Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

“3η e-λικία”: Πιλοτικό πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης για τους άνω των 65 – Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Σε πιλοτική λειτουργία  τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 1η Ιουνίου το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «3η e-λικία»  για την απόκτηση  ψηφιακών δεξιοτήτων των ηλικιωμένων αλλά και για τη διενέργεια ηλεκτρονικών συναλλαγών .

Πρόκειται για τη δράση Ψηφιακής Ενδυνάμωσης των ατόμων άνω των 65 ετών η οποία αρχίζει σήμερα 1η Ιουνίου πιλοτικά στους δήμους Καβάλας και Φλώρινας και την οποία υλοποιεί το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), φορέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, σε δημότες των δήμων Καβάλας και Φλώρινας άνω των 65 ετών θα παρέχεται καθοδήγηση με σκοπό την εξατομικευμένη υποστήριξη στη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχονται από το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Το πρόγραμμα έχει υποστηρικτικό ρόλο και κατ’ επέκταση εκπαιδευτικό καθώς, μέσω της καθοδήγησης που θα λάβουν οι δημότες, θα αποκτήσουν σταδιακά τις απαιτούμενες δεξιότητες, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται ψηφιακά από το Δημόσιο. Ενδεικτικά, αναφέρεται υποστήριξη για ενέργειες όπως: διενέργεια ηλεκτρονικών πληρωμών, δυνατότητα πλοήγησης και εξυπηρέτησης μέσω του gov.gr, έκδοση εξουσιοδότησης και υπεύθυνης δήλωσης, χρήση ψηφιακών πιστοποιητικών.

Το πρόγραμμα και η διάρκειά του

πρόγραμμα

Η πιλοτική λειτουργία του προγράμματος στους δήμους Καβάλας και Φλώρινας θα διαρκέσει 6 μήνες. Η υποστήριξη θα πραγματοποιείται σε χώρους που έχουν καθορίσει οι Δήμοι και σε ωράριο που θα εξυπηρετεί τους δημότες. Με το πέρας της πιλοτικής εφαρμογής στους πρώτους δύο δήμους, θα καταγραφούν και θα αξιολογηθούν τα άμεσα οφέλη και αποτελέσματα, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του ευρύτερου έργου που θα υλοποιηθεί σε όλη τη χώρα.

Η πιλοτική δράση του προγράμματος «3η e-λικία» αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στόχο την ψηφιακή ενδυνάμωση των πολιτών, και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της υλοποίησης των έργων της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχεδιάζει και υλοποιεί το πιλοτικό πρόγραμμα της πρωτοβουλίας «3η e-λικία», έπειτα από την υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΕΔΥΤΕ Α.Ε. και των Δήμων Καβάλας και Φλώρινας για την υλοποίηση της πιλοτικής δράσης.

Η ανάρτηση Οικονόμου

Ανάρτηση για τη δράση ψηφιακής κατάρτισης ατόμων άνω των 65 ετών  έκανε στο twitter, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Το πιλοτικό πρόγραμμα “3η e-λικία” στοχεύει στην ψηφιακή ενδυνάμωση ατόμων άνω των 65 ετών», σημειώνει στην ανάρτησή του και επισημαίνει: «Με σχέδιο επιχειρείται η υποστήριξη για ενέργειες όπως: διενέργεια ηλεκτρονικών πληρωμών, δυνατότητα πλοήγησης, έκδοση εξουσιοδότησης & υπεύθυνης δήλωσης, χρήση πιστοποιητικών».

Η πιλοτική δράση ξεκινά σήμερα, 1η Ιουνίου, και θα διαρκέσει έξι μήνες. Στόχος του προγράμματος «3η e-λικία» -που ξεκινά με πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στους Δήμους Καβάλας και Φλώρινας- είναι η ψηφιακή ενδυνάμωση των πολιτών και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της υλοποίησης των έργων της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Όπως τονίζουν πηγές, στο τέλος της πιλοτικής εφαρμογής θα αξιολογηθούν τα άμεσα οφέλη και θα αποτελέσουν τη βάση για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του ευρύτερου έργου που θα υλοποιηθεί σε όλη τη χώρα.

 

πρόγραμμα

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.