Quantcast
Θα ξαναβάλει στο τραπέζι με τους δανειστές η Αθήνα τα ανείσπρακτα ενοίκια και τις 100 δόσεις - enikonomia.gr
share

Θα ξαναβάλει στο τραπέζι με τους δανειστές η Αθήνα τα ανείσπρακτα ενοίκια και τις 100 δόσεις

δημοσιεύτηκε:

Τέσσερα κρίσιμα ζητήματα φαίνεται πως δημιούργησαν ενστάσεις στις τάξεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και της κοινωνίας.

Οι 100 δόσεις, οι ποινές για τη φοροδιαφυγή, ο ΕΝΦΙΑ και τα ανείσπρακτα ενοίκια απασχόλησαν έντονα την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ενημέρωσή της από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Θέματα τα οποία αναμένεται η Αθήνα να ξαναβάλει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Όσον αφορά στη διάταξη για τα ανείσπρακτα ενοίκια, εξετάζεται η απόσυρσή της, εφόσον βέβαια εγκριθεί κάτι τέτοιο και από την Τρόικα.

Αναφορικά με τις 100 δόσεις επανεξετάζεται ο αριθμός να προσδιορίζεται με βάση την περιουσιακή κατάσταση αυτού που έχει ρυθμιστεί, δηλαδή όσο καλύτερη η περιουσιακή κατάσταση τόσο λιγότερες να είναι οι δόσεις. Αυτό που συζητάει το υπουργείο είναι το πότε θα χάνεται η δυνατότητα να παραμένεις ενταγμένος στις εκατό δόσεις. Βουλευτές ζήτησαν να μη χάνεται τόσο εύκολα η ρύθμιση, αν ο φορολογούμενος βαρύνεται με πολλές φορολογικές υποχρεώσεις.

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε στην ΚΟ ήταν και η αυστηροποίηση ποινών και προστίμων. Αρκετοί βουλευτές ζήτησαν την αυστηροποίηση των ποινών μεγάλης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου. Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο του διαλόγου με αντικείμενο την αναζήτηση τρόπου να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των φόρων. Συμφωνήθηκε να αυξηθούν τα πρόστιμα μεγάλων οικονομικών υποθέσεων. Επιπλέον, έντονη γκρίνια υπήρξε για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος όμως παραμένει ως έχει.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.