Quantcast
ΑΑΔΕ: Έρχεται μπαράζ 72.885 ελέγχων το 2024 - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

ΑΑΔΕ: Έρχεται μπαράζ 72.885 ελέγχων το 2024 – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

«Κύμα» σαρωτικών φορολογικών ελέγχων, ερευνών και διασταυρώσεων θα εξαπολύσει το 2024 η ΑΑΔΕ καθώς σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης προγραμματίζει 72.885 ελέγχους για τον εντοπισμό περιπτώσεων φοροδιαφυγής και διακίνησης «μαύρου χρήματος» με τη συνδρομή νέων ηλεκτρονικών εργαλείων.

Της Σίσσυς Σταυροπιερράκου

Στο επίκεντρο θα βρεθούν υποθέσεις που παραγράφονται, επαγγέλματα στη ζώνη υψηλού κινδύνου για απόκρυψη εισοδημάτων, ύποπτες μεταβιβάσεις ακινήτων και υποθέσεις με σοβαρές ενδείξεις για έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, απάτες και κλοπή ΦΠΑ. Με βάση τις οδηγίες της ΑΑΔΕ τουλάχιστον το 70% από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας ενώ επιμέρους ποσοστό 75% θα αφορά ελέγχους της τελευταίας τριετίας για τις οποίες έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης που υπογράφει ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, σύμφωνα με την  realnews για το νέο έτος θα πραγματοποιηθούν:

– 27.500 πλήρεις και μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Λειτουργιών , πλην των Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, τουλάχιστον το 70%θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας. Ποσοστό τουλάχιστον 75% των ελέγχων θα αφορούν καταρχήν σε ελέγχους της τελευταίας τριετίας για τις οποίες έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δηλώσεως φορολογίας εισοδήματος.

– Επιπλέον από τις ελεγκτικές υπηρεσίες και τις ΔΟΥ 25.400 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι για τη διαπίστωση της ορθής εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων.

– 2.500 έλεγχοι για τη διαπίστωση της ορθής εκπλήρωσης των μη ετήσιων υποχρεώσεων των φορολογιών κεφαλαίου

– Επιπροσθέτως, από τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων τουλάχιστον 16.600 στοχευμένοι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι

– Τουλάχιστον 885 έλεγχοι – έρευνες φοροδιαφυγής.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.