Quantcast
ΑΑΔΕ: Έρχεται νέα εφαρμογή στα κινητά για παρακολούθηση και εξόφληση οφειλών - Πότε θα λειτουργήσει - enikonomia.gr
share

ΑΑΔΕ: Έρχεται νέα εφαρμογή στα κινητά για παρακολούθηση και εξόφληση οφειλών – Πότε θα λειτουργήσει

δημοσιεύτηκε:

Mέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να φέρει η ΑΑΔΕ τη νέα εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα για παρακολούθηση και εξόφληση οφειλών .

«Ελπίζουμε πως  μέχρι το τέλος του χρόνου  θα μπορούμε να παρουσιάσουμε την εφαρμογή, το νέο application με το οποίο οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν από το κινητό τους τις οφειλές τους, θα μπορούν να τις πληρώσουν πολύ εύκολα, θα βλέπουν το status τους σε εμάς, εάν έχουν κάποιο αίτημα σε εκκρεμότητα ή κάποιο ραντεβού ….ποια είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό»,  επεσήμανε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο 3ο Law Forum Taxation.

«Μέσα από αυτό το εργαλείο εμείς θα ειδοποιούμε τους πολίτες για επικείμενες υποχρεώσεις τους, εξατομικευμένα – προσωπικά. Η πρόληψη παίζει τον ρόλο της. Και θέλουμε να επενδύσουμε γενικώς στην πρόληψη είτε αυτό αφορά τον φορολογικό έλεγχο είτε αυτό αφορά την είσπραξη οφειλών», συμπλήρωσε.

Πώς θα λειτουργήσει η εφαρμογή

Ο  “συναγερμός” της Εφορίας αναμένεται να  λειτουργεί στις παρακάτω περιπτώσεις οφειλετών:

  • Όταν δεν έχει πληρωθεί εμπρόθεσμα μια μηνιαία δόση της ρύθμισης του οφειλέτη και είναι πολύ κοντά στη λήξη προθεσμίας της επόμενης δόσης. Το σύστημα θα ειδοποιεί τον οφειλέτη ότι εάν δεν πληρώσει εμπρόθεσμα τη δόση τότε η δεύτερη συνεχόμενη δόση της οφειλής δεν θα συμπεριληφθεί στη ρύθμιση.
  • Όταν δεν έχει υποβληθεί η δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή μια δήλωση ΦΠΑ και βρίσκεται πολύ κοντά στη λήξη της προθεσμίας. Σημειώνεται πως σε περίπτωση μη υποβολής δηλώσεων μια ρύθμιση μπορεί να χαθεί.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.