Quantcast
ΑΑΔΕ: Αναγκαία η επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για το online gaming - enikonomia.gr
share

ΑΑΔΕ: Αναγκαία η επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για το online gaming

δημοσιεύτηκε:

Τη ανάγκη να επικαιροποιηθεί νομοθετικό πλαίσιο για το Online Gaming επεσήμανε ο διοικητής ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας σε σχετικό συνέδριο.

«Είναι γεγονός ότι τα online παίγνια σημειώνουν ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και η πανδημία έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη διάδοσή τους. Ταυτόχρονα, ανέδειξε την ανάγκη επικαιροποίησης του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου για την ρύθμιση της συγκεκριμένης αγοράς» σημείωσε  Πιτσιλής.

«Εμείς, λοιπόν, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) και με το Υπουργείο Οικονομικών. Συμβάλαμε και νομίζω συμβάλουμε σταθερά στην βελτίωση και του κανονιστικού πλαισίου του online gaming με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτό, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των νόμιμων παρόχων και βεβαίως στην διατήρηση και αύξηση των δημοσίων εσόδων από το νόμιμο παιχνίδι. Συμβάλλουμε ταυτόχρονα και στην καταπολέμηση του παράνομου τζόγου και την διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος», τόνισε.

Η συνεργασία

Όπως εξήγησε, «σε συνεργασία με την ΕΕΕΠ και το υπουργείο Οικονομικών συμβάλαμε στην αποσαφήνιση του νομοθετικού πλαισίου της αγοράς αυτής τόσο ως προς την αδειοδότηση των στοιχηματικών εταιρειών όσο και ως προς τη διαδικασία των ελέγχων με την εξομάλυνση της φορολογικής τους μεταχείρισης σε ένα ενιαίο και συνεκτικό πλαίσιο διατάξεων που προάγει την διαφάνεια και την ασφάλεια δικαίου σε σχέση με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των διαδικτυακών παρόχων».

Εκτίμησε δε ότι υπάρχει μια «πάρα πολύ καλή εμπειρία συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, το κάναμε πάρα πολύ καλά με τις πλατφόρμες διαμοιρασμού, στις βραχυχρόνιες μισθώσεις όπου μέσα από μνημόνια συνεργασίας συμφωνήσαμε σε ένα πλαίσιο παροχής στοιχείων και νομίζω ότι αυτό είναι το κρίσιμο. Νομίζω ότι όλοι εδώ είμαστε από την ίδια πλευρά του ποταμού, θέλουμε δηλαδή να διασφαλίσουμε τον υγιή ανταγωνισμό, θέλουμε να καταπολεμήσουμε την φοροδιαφυγή η οποία πλήττει τον υγιή ανταγωνισμό. Η απάντηση σε αυτό είναι η γνώση και η ορθή και έγκαιρη πληροφόρηση»

Άρα, κατέληξε, «νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο και ένα κοινό τόπο έτσι ώστε να συλλέγονται τα στοιχεία που χρειάζεται για να διασφαλιστεί αυτή η ανάγκη. Νομίζω ότι η ευρύτερη ιδέα είναι ότι θέλουμε ένα πλαίσιο “easy to complain hard to avoid” και η πρόσφατη νομοθέτηση και οι μετέπειτα εξελίξεις κάνουν εμφανή πλέον τη δράση και την ρυθμίζουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Άρα λοιπόν, η κομβική σημασία του διαλόγου του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα στον τομέα του online gaming διαφαίνεται ολοένα και περισσότερο και σας διαβεβαιώνω ότι από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να είμαστε στη διάθεσή σας για συνεργασία γιατί μόνο μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο πλαίσιο για τις επιχειρήσεις αλλά και το κοινωνικό σύνολο».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.