Quantcast
ΑΑΔΕ και ΚΕΑΟ: «Ραβασάκια» για τους οφειλέτες - enikonomia.gr
share

ΑΑΔΕ και ΚΕΑΟ: «Ραβασάκια» για τους οφειλέτες

δημοσιεύτηκε:

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να  αποστείλουν η ΑΑΔΕ  και το ΚΕΑΟ ειδοποιητήρια στους πολίτες που έχουν χρέη πάνω από 150.000 ευρώ στην εφορία.

Τα ειδοποιητήρια αυτά θα σταλούν σε μορφή ηλεκτρονικού μηνύματος τα οποία θα λένε πως οι υπόχρεοι θα πρέπει να εντάξουν το χρέος  τους  στην πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών των 24 ή 48 δόσεων. Εάν δεν το κάνουν αυτό, τότε το όνομά τους ή επωνυμία της επιχείρησής τους θα συμπεριληφθεί στη λίστα με τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου. Υπενθυμίζεται δε πως το 2017 ήταν η πρώτη φορά που δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία των οφειλετών.

Το νέο οικονομικό επιτελείο

Μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, το  νέο οικονομικό επιτελείο  θα πρέπει να  λάβει την απόφαση για την ανάρτηση των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Στις εν λόγω καταστάσεις που θα δημοσιοποιηθούν, περιλαμβάνονται οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ που υπερβαίνουν σε κύρια εισφορά (κεφάλαιο) τις 150.000 ευρώ και η καταβολή τους βρίσκεται σε καθυστέρηση μεγαλύτερη του 1 έτους.  Δηλαδή ανάγονται σε χρονική περίοδο ασφάλισης προγενέστερη του ημερολογιακού έτους που προηγείται της ημερομηνίας δημοσιοποίησης. Αντίστοιχα ισχύουν και για τους οφειλέτες της εφορίας.

Οι εξαιρέσεις 

Από τη δημοσιοποίηση  των στοιχείων εξαιρούνται οι οφειλές:

  • των νομικών προσώπων εντός του στενού ή ευρύτερου δημόσιου τομέα.
  • που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και τηρούνται οι όροι αυτής.
  • που τελούν υπό αναστολή καταβολής με προσωρινή διαταγή, δικαστική απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου.
  • που έχουν χαρακτηριστεί ανεπίδεκτες είσπραξης
  • αποβιωσάντων ή ανηλίκων.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.