Quantcast
ΑΑΔΕ: Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι θα διενεργηθούν το 2024 - Όλα όσα αναφέρει το ΦΕΚ - enikonomia.gr
share

ΑΑΔΕ: Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι θα διενεργηθούν το 2024 – Όλα όσα αναφέρει το ΦΕΚ

δημοσιεύτηκε:

Τον αριθμό των φορολογικών ελέγχων που θα διενεργήσει η ΑΑΔΕ το 2024 αναφέρει η απόφαση (Α.1215/2023) της Αρχής που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Όπως επισημαίνεται το έτος 2024 θα διενεργηθούν  27.500 πλήρεις και μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Λειτουργιών (Γ.Δ.Φ.Λ.), πλην των Υπηρεσιών Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.).

Από το   σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, τουλάχιστον το  70% θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας. Ποσοστό τουλάχιστον 75%  των ελέγχων του προηγούμενου εδαφίου, θα αφορούν καταρχήν σε ελέγχους της τελευταίας τριετίας για τις οποίες έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Επιπλέον του αριθμού των φορολογικών ελέγχων που ορίζονται,  το έτος 2024 θα διενεργηθούν από τις ως άνω ελεγκτικές υπηρεσίες και τις ΔΟΥ 25.400 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι για τη διαπίστωση της ορθής εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων.  Πέραν του αριθμού των φορολογικών ελέγχων που ορίζονται στις παρ. 1 και 3 της απόφασης, το έτος 2024 θα διενεργηθούν από τις ως άνω ελεγκτικές υπηρεσίες  2.500 έλεγχοι για τη διαπίστωση της ορθής εκπλήρωσης των μη ετήσιων υποχρεώσεων των φορολογιών κεφαλαίου.

Επιπροσθέτως, πέραν του αριθμού των φορολογικών ελέγχων που ορίζονται στις παρ. 1, 3 και 4, το έτος 2024 θα διενεργηθούν από τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) τουλάχιστον 16.600 στοχευμένοι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι, καθώς και τουλάχιστον  885 έλεγχοι – έρευνες φοροδιαφυγής.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.