Quantcast
Αχτσιόγλου: Μετά τον Αύγουστο θα δούμε σοβαρά την αύξηση των συντάξεων χηρείας - enikonomia.gr
share

Αχτσιόγλου: Μετά τον Αύγουστο θα δούμε σοβαρά την αύξηση των συντάξεων χηρείας

δημοσιεύτηκε:

Την επανεξέταση διατάξεων του θεσμικού πλαισίου για τις συντάξεις χηρείας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο 2018 προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο συζήτησης με εκπροσώπους φορέων στη θεματική ενότητα “Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακές Σχέσεις και Αλληλέγγυα Οικονομία” του περιφερειακού συνεδρίου για την ανάπτυξη στην Κεντρική Μακεδονία.

“Είναι διαρκής η μέριμνά μας γι’ αυτό το ζήτημα, δεν το αφήνουμε, προσπαθούμε διαρκώς να βελτιώνουμε την κατάσταση”, διαβεβαίωσε η υπουργός και εξήγησε: “Είναι δύσκολο θέμα. Δεν θα υποστηρίξω ότι η κατάσταση στο θεσμικό πλαίσιο είναι αυτό που θα θέλαμε. Αυτό το οποίο έχω δεσμευτεί είναι ότι μετά τον Αύγουστο του 2018 θα δούμε πολύ σοβαρά τη διόρθωση του θεσμικού πλαισίου και σε κάθε περίπτωση για να ανέβει έστω το ποσό της σύνταξης, που χορηγείται στον χήρο ή τη χήρα”.

η κ. Αχτσιόγλου υπενθύμισε ΌΤΙ στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του τρέχντος προγράμματος “άλλαξαν δύο ζητήματα σε σχέση με τις συντάξεις χηρείας, άλλαξαν τα ηλικιακά όρια και άλλαξε και το επίπεδο της σύνταξης, που λαμβάνει ο χήρος ή η χήρα”. 

“Ήταν από τα κορυφαία προβλήματα της διαπραγμάτευσης, έκλεισε πραγματικά την τελευταία στιγμή μετά από πολύωρες και πάρα πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις”, είπε και συνέχισε λέγοντας ότι, “υπάρχουν και πολλά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση και δεν θα υιοθετούσε, αν δεν ήταν σε πρόγραμμα επιτροπείας και πρέπει να έχουμε την ειλικρίνεια αυτό να το λέμε στην κοινωνία”.

Επιπλέον τόνισε πως μετά από σκληρή διαπραγμάτευση η κυβέρνηση πέτυχε την πρόβλεψη μέτρων που αφορούν την ευχερέστερη πρόσβαση των χήρων στην αγορά εργασίας.

“Ήδη έχουμε ενεργοποιήσει όλες τις πράξεις, που ήταν αναγκαίες, έχουν εκδοθεί οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις κι οι αποφάσεις του ΟΑΕΔ, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μπορούν να βρίσκουν κατά προτεραιότητα μία θέση στα προγράμματα που κυκλοφορούν, είτε αυτά αφορούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους κατά προτεραιότητα έναντι άλλων ανέργων, είτε την επιδότηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα”, σημείωσε.

“Το δεύτερο που μπορέσαμε να κάνουμε είναι να θεσπίσουμε ένα κατώτατο όριο προστασίας, δηλαδή να μην πέφτει κάτω από ένα ποσό η σύνταξη αυτή”, συμπλήρωσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.