Quantcast
Αδειοδωρόσημο: Νέα πληρωμή από τον e-ΕΦΚΑ - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Αδειοδωρόσημο: Νέα πληρωμή από τον e-ΕΦΚΑ – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Αδειοδωρόσημο μηνός Αυγούστου 2023 (δεύτερου τετραμήνου) θα καταβάλλει σήμερα Τρίτη, 8 Αυγούστου 2023 ο e-ΕΦΚΑ σε 69.232 εργατοτεχνίτες οικοδόμους που έχουν ήδη ενημερώσει το Ατομικό τους Μητρώο με τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ). Η καταβολή θα γίνει αποκλειστικά μέσω τραπεζών, με πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των ασφαλισμένων και το ποσό που θα δοθεί ανέρχεται συνολικά στα 30.830.757,51 ευρώ.

Οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι που δεν έχουν δηλώσει στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού μπορούν να τα δηλώσουν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, είτε στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr (επιλογή- Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-Μισθωτοί -Ατομικά Στοιχεία), είτε και μέσω αντίστοιχων επιλογών στην ενιαία ψηφιακή πύλη της δημόσιας διοίκησης (www.gov.gr).

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις πληρωμές

Οδηγίες ένταξης οικοδόμων στο σύστημα καταβολής Αδειοδωρόσημου. μέσω πίστωσης  ατομικών τραπεζικών λογαριασμών. έδωσε πρόσφατα με έγγραφο του o e-ΕΦΚΑ.

Α. Τραπεζικός λογαριασμός πληρωμής Δωροσήμου

Για την καταβολή Αδειοδωροσήμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είτε νέος λογαριασμός καταθέσεων, είτε οποιοσδήποτε υπάρχων σε μία από τις Τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Κατά την μετάβασή οι πολίτες στην Τράπεζα για «άνοιγμα» νέου τραπεζικού λογαριασμού θα πρέπει να προσκομίσουν:

  • Την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους
  • Τον Α.Φ.Μ. τους (από εκκαθαριστικό της εφορίας ή οποιοδήποτε άλλο παραστατικό)
  • Λογαριασμό ΔΕΚΟ (πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή ΟΤΕ)
  • Το παρόν έντυπο, προκειμένου να μην απαιτηθεί ελάχιστη κατάθεση ποσού για το «άνοιγμα» του λογαριασμού.

Β. Δήλωση Τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα καταχώρησης των στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού είτε στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr -> Επιλογή Ασφαλισμένοι – > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες -> Ατομικά Στοιχεία) είτε και μέσω αντίστοιχων επιλογών στην ηλεκτρονική σελίδα www.gov.gr

Γ. Αντιμετώπιση προβλημάτων

Σε οποιαδήποτε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με την πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού, αρμόδια είναι η Τοπική Διεύθυνση e-ΕΦΚΑ του τόπου κατοικίας του ασφαλισμένου.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.