Quantcast
Αδήλωτα τετραγωνικά: Άνοιξε η πλατφόρμα - Υποβολή δηλώσεων με τέσσερα κλικ - enikonomia.gr
share

Αδήλωτα τετραγωνικά: Άνοιξε η πλατφόρμα – Υποβολή δηλώσεων με τέσσερα κλικ

δημοσιεύτηκε:

Ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να δηλώσουν στους δήμους τα σωστά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους, προκειμένου να γλιτώσουν από πρόστιμα και αναδρομικές επιβαρύνσεις.

H προθεσμία διόρθωσης των τετραγωνικών λήγει στις 31 Μαρτίου του 2020 ενώ όσοι προχωρήσουν σε ρύθμιση αυθαιρέτων μετά την 31 Μαρτίου έχουν προθεσμία να δηλώσουν τις επιφάνειες των συγκεκριμένων χώρων έως τις 30 Ιουνίου του 2020.

Υποβολή της αίτησης με τέσσερα βήματα

Η δήλωση της πραγματικής επιφάνειας των ακινήτων θα ολοκληρώνεται σε 4 βήματα ενώ δεν απαιτείται η υποβολή κανενός απολύτως δικαιολογητικού καθώς η πλατφόρμα αντλεί στοιχεία από το Περιουσιολόγιο Ε9 της ΑΑΔΕ και το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ. Για την διόρθωση της επιφάνειας των ακινήτων τους θα πρέπει να ακολουθήσουν τα τα εξής βήματα:

-Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφτούν τη διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr/ πατώντας πάνω στο “Είσοδος πολιτών για δήλωση διόρθωσης τ.μ. ακινήτων” .

-Στη σελίδα των δηλώσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιλέξουν “Δημιουργία Νέας Δήλωσης”. Εκεί θα δηλωθούν όλα τα ακίνητα. Σημειώνεται ότι όλες οι δηλώσεις γίνονται με τον αριθμό παροχής για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα ή ανά ακίνητο σε περίπτωση που δεν είναι ηλεκτροδοτούμενο. Εάν το ακίνητο είναι είναι παροχή, τα στοιχεία θα εμφανίζονται αυτόματα στη δήλωση και όσα ακίνητα έχει ο ενδιαφερόμενος στον δήμο με τον ίδιο αριθμό παροχή.

-Θα επιλέξουν το ακίνητο που πρέπει να διορθωθεί και θα προσθέσουν τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα.Θα ζητηθούν από τον ενδιαφερόμενους στοιχεία επικοινωνίας (email) και τηλέφωνο επικοινωνίας εφόσον χρειαστούν.

-Τέλος οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση πατώντας το κουμπί “Υποβολή”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.