Quantcast
Αδήλωτα τετραγωνικά: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ - enikonomia.gr
share

Αδήλωτα τετραγωνικά: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ

δημοσιεύτηκε:

 Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών το νομοσχέδιο για την ευνοϊκή ρύθμιση περί αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων. 

Με το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπεται η παράταση που είχε δοθεί έως τις 30 Ιουνίου 2022 για τη διόρθωση των τετραγωνικών ακινήτων και αφορά στις δηλώσεις που  είχαν υποβληθεί  από την  1η Ιανουαρίου έως και τις 23 Μαρτίου 2022, δηλαδή την προηγούμενη της ημερομηνίας δημοσίευσης σε νόμο της σχετικής διάταξης. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι με  την εν λόγω ρύθμιση μπορούν πλέον περισσότεροι  ιδιοκτήτες ακινήτων να κάνουν χρήση αυτής της ρύθμισης από ότι προηγουμένως.

Οι επιστροφές χρημάτων και οι δόσεις 

ακίνητα

Τα χρηματικά ποσά που κατέβαλαν οι πολίτες, πέραν των οφειλομένων θα επιστραφούν ύστερα από αίτησή τους. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση για τη διόρθωση των τετραγωνικών απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων από το σύνολο των προστίμων που προκύπτουν από τις διαφορές τετραγωνικών μέτρων.  Το νομοσχέδιο παρέχει επιπλέον τη δυνατότητα καταβολής των τελών που αντιστοιχούν στα ορθά τετραγωνικά μέτρα, σε 24 μηνιαίες δόσεις, υπολογιζόμενα από 1 Ιανουαρίου 2020 μέχρι την ημερομηνία δήλωσης με πρόστιμο 20% επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.