Quantcast
Αυτοψία Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ: Έχουμε μειώσεις έως και 20% σε σχεδόν 4.000 κωδικούς προϊόντων - Τι είπε για το βρεφικό γάλα - enikonomia.gr
share

Αυτοψία Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ: Έχουμε μειώσεις έως και 20% σε σχεδόν 4.000 κωδικούς προϊόντων – Τι είπε για το βρεφικό γάλα

δημοσιεύτηκε:

«Σήμερα έχουμε πραγματικές μειώσεις από 15%  έως και 20% σε σχεδόν 4.000 σημαντικούς κωδικούς προϊόντων »  είπε o Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης  στο πλαίσιο της αυτοψίας που   πραγματοποίησε  σε σούπερ μάρκετ στην Λένορμαν προκειμένου να ελέγξει εάν εφαρμόζονται τα μέτρα κατά της ακρίβειας που έχουν ληφθεί.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα υπάρξουν και άλλες μειώσεις στις τιμές των τροφίμων το επόμενο διάστημα. «Είμαστε στη μέση μιας μεγάλης προσπάθειας. Νομίζω ότι έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα. Όπως γνωρίζετε έχουμε νομοθετήσει και τις καθαρές τιμές όσον αφορά τα νωπά προϊόντα και πιστεύω ότι εκεί θα έχουμε  σύντομα αποτελέσματα »  απάντησε και ανέφερε πως « αυτή η μάχη της ακρίβειας προφανώς και είναι μια μάχη συνεχιζόμενη. Αναγνωρίζουμε απόλυτα την μεγάλη δυσκολία των ελληνικών νοικοκυριών να αντιμετωπίσουν αυτό το διαρκές και επίμονο κύμα του πληθωρισμού. Για αυτό και παρεμβαίνουμε και θα έλεγα ότι παρεμβαίνουμε με έναν τρόπο δραστικό και με τρόπο που ο καταναλωτής ο ίδιος  να μπορεί να διαπιστώσει την αποτελεσματικότητα των πολιτικών μας » συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ακρίβειας.  «Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας είναι μια συνεχιζόμενη μάχη όπως έχουμε πει πολλές φορές. Αλλά πιστεύω πως είναι ένα σημαντικό βήμα , ένα διαρθρωτικό βήμα το οποίο αφορά την ίδια την λειτουργία  της αγοράς το οποίο θα έχει τελικά το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Αυτό ελπίζουμε  » τόνισε και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο βρεφικό γάλα. «Να ξεχωρίσω ιδιαίτερα το βρεφικό γάλα.. ένα προϊόν το οποίο μας είχε απασχολήσει πολύ και με την παρέμβαση  που κάναμε  ουσιαστικά ρυθμίζοντας το περιθώριο του μεικτού κέρδους βλέπουμε μειώσεις οι οποίες είναι μεταξύ 15 και 20%. Μειώσεις σημαντικές ειδικά για τους νέους γονείς, καθώς οι τιμές το τελευταίο διάστημα είχαν όντως ξεφύγει. Και  η προσπάθεια προφανώς συνεχίζεται» είπε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.