Quantcast
Αυξήθηκε το βάρος των φορτίων που διακινήθηκαν με φορτηγά - enikonomia.gr
share

Αυξήθηκε το βάρος των φορτίων που διακινήθηκαν με φορτηγά

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση του βάρους των φορτίων /εμπορευμάτων που διακινήθηκαν με φορτηγά οχήματα ταξινομημένα στην Ελλάδα σημειώθηκε το β’ τρίμηνο του 2017 σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές.

Ειδικότερα, το βάρος των φορτίων που διακινήθηκαν με φορτηγά εθνικών και διεθνών μεταφορών ανήλθε σε 106.949,9 χιλιάδες τόνους, σημειώνοντας αύξηση 4,7%. Τα τονοχιλιόμετρα ανήλθαν σε 6.656.664,8 χιλ., σημειώνοντας αύξηση 7,4%.

Σε ό,τι αφορά στον τύπο φορτίου (είδος συσκευασίας μεταφοράς εμπορευμάτων), από την άποψη του βάρους των μεταφερθέντων φορτίων, παρατηρήθηκε αύξηση 456,4% στην κατηγορία «Εμπορευματοκιβώτια» και 45,7% στην κατηγορία «Εμπορεύματα σε παλέτες». Μείωση παρουσιάστηκε στην κατηγορία «Κινητές, αυτοκινούμενες μονάδες» κατά 25,4% και στην κατηγορία «Στερεά χύμα» κατά 6,8%.

Παράλληλα, ποσοστό 55,2% των φορτώσεων πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, σημειώνοντας αύξηση 38,3%, ενώ αύξηση 42,4% παρουσιάστηκε στις φορτώσεις που έγιναν στην Αττική. Στις εκφορτώσεις,, οι περισσότερες (ποσοστό 54,3%) πραγματοποιήθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, σημειώνοντας αύξηση 37,3%, ενώ αύξηση 39,1% παρουσιάστηκε στις εκφορτώσεις που έγιναν στην Αττική.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.