Quantcast
Αγώνας δρόμου για κονδύλια 19.6 δισ. του νέου ΕΣΠΑ - enikonomia.gr
share

Αγώνας δρόμου για κονδύλια 19.6 δισ. του νέου ΕΣΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Αγώνα δρόμου κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να κατατεθεί σήμερα και να  ψηφιστεί άμεσα το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει και τις αλλαγές στο νέο ΕΣΠΑ καθώς διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει εκταμίευση των κοινοτικών κονδυλίων ύψους 19,6 δισ για την περίοδο 2014-2020.

Όπως υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι κοινοτικοί παράγονες εάν δεν ψηφιστεί ο νόμος και δεν εγκριθούν τα επιχειρησιακά προγράμματα  δεν θα γίνει καμία εκταμίευση το πρώτο εξάμηνο του 2015 .Με αυτόν τον τρόπο η αγορά κινδυνεύει να μείνει χωρίς τη βασική δεξαμενή κονδυλίων λόγω έλλειψης άλλων πηγών ρευστότητας. Τα κονδύλια για το ΕΣΠΑ άλλωστε έχουν χαρακτηριστεί ως η βασική ατμομηχανή για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο νέος νόμος,πρέπει πρώτα να ψηφιστεί και μετά να εγκριθούν από την Κομισιόν τα 18 Προγράμματα (5 υπουργείων και 13 περιφερειών) των 19,7 δισ. ευρώ που αναλογούν στην Ελλάδα την περίοδο 2014-2020. 

Το νομοσχέδιο του ΕΣΠΑ χωρίζεται σε δύο μέρη: τα διαρθρωτικά ταμεία και τις αγροτικές επιδοτήσεις που συντάχθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο. Όταν νόμος και επιχειρησιακά εγκριθούν, αρχίζει ένας παράλληλος μαραθώνιος καθώς πρέπει να τεθούν σε ισχύ οι υπουργικές αποφάσεις του νόμου και να δημιουργηθούν οι δομές υλοποίησης…

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.