Quantcast
Αίτημα της Ελλάδας να αξιοποιηθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ για το προσφυγικό - enikonomia.gr
share

Αίτημα της Ελλάδας να αξιοποιηθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ για το προσφυγικό

δημοσιεύτηκε:

Να χρησιμοποιήσει κονδύλια του ΕΣΠΑ 2007-2013 για τη χρηματοδότηση έργων και πρωτοβουλιών που υλοποιήθηκαν και πρόκειται να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ζητά η Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης μετά από συνεννόηση με τον Γιάννη Μουζάλα έστειλε επιστολή στην επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, στην οποία αναφέρει:

«Τα δύο υπουργεία προχώρησαν σε αναλυτική καταγραφή των έργων και δράσεων που υλοποιήθηκαν και πρόκειται να υλοποιηθούν, το αμέσως επόμενο διάστημα, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο υφυπουργός αιτείται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα παραπάνω έργα και δράσεις να χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013. Η ικανοποίηση του αιτήματος θα έχει ως αποτέλεσμα την κάλυψη μέρους των επειγουσών αναγκών και την αξιοποίηση, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, των διαθέσιμων πόρων».

Η επιστολή προς την Επίτροπο αποτελεί τμήμα μίας συνολικότερης προσπάθειας των υπουργείων Οικονομίας και Εσωτερικών, για την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών πηγών. Ήδη, το υπουργείο Οικονομίας έχει ανακατευθύνει πρόσθετους πόρους για το προσφυγικό από τα προγράμματα του ΕΟΧ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.