Quantcast
Άκαρπη η συνάντηση Αλεξιάδη- αγροτών. Τι είπαν για φόρους και ελαφρύνσεις - enikonomia.gr
share

Άκαρπη η συνάντηση Αλεξιάδη- αγροτών. Τι είπαν για φόρους και ελαφρύνσεις

δημοσιεύτηκε:

Άκαρπη ήταν η σημερινή συνάντηση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη και εκπροσώπους των αγροτών. Γεγονός ενδεικτικό πως θα διευρυνθούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πανελλαδικής Συντονιστικής Αγροτών, Θεόδωρο Παπακωνσταντίνου, ο κ. Αλεξιάδης δεν άφησε πολλά περιθώρια προσδοκιών για αλλαγές στα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο για τον αγροτικό κόσμο.

Έτσι, θα εφαρμοστεί κανονικά από το 2016 η αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 20% και το 2017 ο συντελεστής φορολόγησης των αγροτικών κερδών θα αυξηθεί στο 26%.

Ανοιχτό, όμως παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ενώ η κυβέρνηση φέρεται να επιδιώκει ελάφρυνση –μετά την αύξηση- των φορολογικών βαρών μέσω της διεύρυνσης των εκπιπτόμενων δαπανών. Σε αυτό το πεδίο, αναμένεται να ξεκινήσει διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αγρότες.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε συλλαλητήριο στην Αθήνα το επόμενο διάστημα, αφού πρώτα συζητηθεί και αποφασισθεί κάτι τέτοιο από τις κατά τόπους ενώσεις.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.