Quantcast
Ακαθάριστα οικόπεδα: 1η Μαΐου θα λειτουργήσει η πλατφόρμα - Τι πρέπει να γνωρίζετε - enikonomia.gr
share

Ακαθάριστα οικόπεδα: 1η Μαΐου θα λειτουργήσει η πλατφόρμα – Τι πρέπει να γνωρίζετε

δημοσιεύτηκε:

Στη τελική ευθεία βρίσκεται η υλοποίηση της πλατφόρμας για τα ακαθάριστα οικόπεδα, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στο Open. «Ετοιμάζουμε με το υπουργείο Εσωτερικών μια πλατφόρμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα. Άλλος βραχνάς… άλλο μεγάλο πλήγμα. Σήμερα ένας δήμος για να ειδοποιήσει κάποιον που έχει ένα οικόπεδο ακαθάριστο θα έπρεπε να του στείλει μια συστημένη επιστολή, να περιμένει να έχει διάστημα και εάν δεν το έχει καθαρίσει ο ιδιοκτήτης να πάει να το καθαρίσει. Όλα αυτά πλέον 1η Μαΐου θα είναι ηλεκτρονικά» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

«Ο πολίτης θα ξέρει πως το οικόπεδό του θα πρέπει να είναι καθαρό- θα λάβει και ένα sms στην θυρίδα του πως πρέπει να το καθαρίσει και εάν δεν το κάνει τότε θα επιβάλλει αυτόματα και  ηλεκτρονικά ο δήμος το πρόστιμο» συμπλήρωσε. Και ξεκαθάρισε πως  «την πλατφόρμα την υλοποιούμε μαζί με τον  υπουργείο Εσωτερικών, θα είναι οριζόντια και θα πάει σε όλους τους δήμους. Η τεχνολογία μπορεί να δώσει λύσεις στο μέτρο του εφικτού αλλά πρέπει να την κάνουμε αυτή την πλατφόρμα».

Για τις «Έξυπνες Πόλεις»

Μίλησε δε και για το πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις». «Αυτό είναι ένα πρόγραμμα από το Ταμείο Ανάκαμψης για 17 δήμους  και από το ΕΣΠΑ για τους υπόλοιπους 332 δήμους  » τόνισε και είπε πως  « είναι ένα πρόγραμμα που δίνει την δυνατότητα στον κάθε δήμο να δει τις ανάγκες που έχει και «μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θα πρέπει να υλοποιήσει λύσεις που θα κάνουν την ζωή των πολιτών πιο εύκολη».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.