Quantcast
Ακίνητα προς πώληση: Πού θα βρεις οικογενειακές κατοικίες στην Αττική έως 160.000 ευρώ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ακίνητα προς πώληση: Πού θα βρεις οικογενειακές κατοικίες στην Αττική έως 160.000 ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Τη λίστα με τις περιοχές όπου μπορεί να βρει κανείς οικογενειακές κατοικίες έως 160 χιλιάδες ευρώ με 2 ή 3 υπνοδωμάτια στην Αττική παρουσίασε ο Προέδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναλυτικά:

-Κέντρο Αθήνας

Όπως είπε ο κ.Μπάκας αυτή τη στιγμή η διαθεσιμότητα των ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας αξίας έως και 160 χιλιάδων ευρώ με 2 ή 3 υπνοδωμάτια, άνω του 1ου ορόφου από 70 τμ αποτελεί περίπου το 35% με 40% των αναρτημένων αναγγελιών.

Και συνέχισε λέγοντας ότι κατά 80% τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι ηλικίας έως του 1980 .Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από αυτά τα ακίνητα είναι είτε μερικώς είτε ολικώς ανακαινισμένα .Για αυτό και επιλέγονται από τους υποψήφιους αγοραστές, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στις περιοχές του κέντρου όπως τα Πατήσια, είπε ότι υπάρχουν ακίνητα νεότερα ηλικιακά, δηλαδή μπορούμε να βρούμε ακίνητα του 2005 κατασκευής, ενώ στο Άγιο Παντελεήμονα και στο Κολωνό μπορεί να βρει κανείς ακίνητα της κατασκευής του 2000.
Ωστόσο στο Παγκράτι υπάρχουν ακίνητα του 1985 μερικώς ανακαινισμένα με ζητούμενη τιμή αγοράς τις 160 χιλιάδες ευρώ, τόνισε.

Νότια Προάστια

Επίσης μίλησε και για τη διαθεσιμότητα των ακινήτων έως 160 χιλιάδες ευρώ στα Νότια Προάστια. Όπως είπε εδώ μόλις το 9,19% των διαθέσιμων κατοικιών είναι έως 160 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή μόλις 1στα 10 ακίνητα πωλείται στη τιμή των 160 χιλιάδων ευρώ, συμπλήρωσε και τόνισε ότι στην τιμή αυτή ενδέχεται να πωλούνται ακίνητα σε περιοχές όπως στον Άγιο Δημήτριο, στη Καλλιθέα ή στη νέα Σμύρνη. Ωστόσο σημείωσε ότι είναι να δύσκολο να βρει κανείς ακίνητα στην τιμή αυτή στο Παλαιό Φάληρο, στην Γλυφάδα, στον Άλιμο, στη Βούλα, στη Βουλιαγμένη, στη Αργυρούπολη ή στην Ηλιούπολη.

Δυτικά προάστια

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις τιμές των ακινήτων στα Δυτικά προάστια. Μεγαλύτερη διαθεσιμότητα ακινήτων υπα΄ρχει στα δυτικά προάστια τόνισε και πρόσθεσε ότι εδώ το 41,23% των αγγελιών αφορά ακίνητα με ζητούμενη τιμή πώλησης έως 160 χιλιάδων ευρώ. Πρόκειται για ακίνητα ηλικιακά νεότερα, τα οποία βρίσκονται άνω του πρώτου ορόφου, διαθέτουν δύο ή τρία υπνοδωμάτια και είναι κατάλληλα για οικογένειες ,σημείωσε και πρόσθεσε ότι ” τα δυτικά προάστια είναι μια περιοχή νεότερη σε σχέση με το κέντρο των Αθηνών. Εκεί δεν υπάρχουν πολλά σπίτια που να είναι σήμερα της δεκαετίας του 1960, είναι λιγοστά, έχουν κατεδαφιστεί και στις θέσεις τους έχουν υπάρξει νέες διπλοκατοικίες”.

Στην τιμή αυτή υπάρχουν ακίνητα της δεκαετίας του 1990 και 1995, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Βόρεια προάστια

Όσον αφορά τα βόρεια προάστια είπε εδώ θα δούμε ότι το 2,86 % των αναρτημένων αγγελιών αφορά ακίνητα έως 160 χιλιάδων ευρώ.
Αυτό σημαίνει εάν δούμε κάποιο ακίνητο στην τιμή αυτή, αυτό θα είναι της κατασκευής του 1970-1980.

Στην ζητούμενη τιμή πώλησης ακινήτων έως 160χιλ. ευρώ υπάρχουν στο Νέο Ηράκλειο, ή στο κέντρο του Αμαρουσίου ακίνητα της κατασκευής του 1960 με 60 τμ -70 τμ, σημείωσε.

Πειραιάς


Στον Πειραιά περίπου το 40% των αναρτημένων αγγελιών αφορά ακίνητα με ζητούμενη τιμή πώλησης έως 160.000 ευρώ ,σημείωσε και πρόσθεσε ότι εδώ υπα΄ρχουν ακίνητα κατασκευής κυρίως από το 1971 έως το 2000. Ωστόσο στην τιμή αυτή υπάρχουν και νεότερα ακίνητα στα Καμίνια και στο Κερατσίνι, πρόσθεσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.