Quantcast
Ακίνητα: "Τελευταία ευκαιρία" για διορθώσεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμο - enikonomia.gr
share

Ακίνητα: “Τελευταία ευκαιρία” για διορθώσεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμο

δημοσιεύτηκε:

Έως σήμερα, Δευτέρα 31 Μαΐου τα μεσάνυχτα μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν στην εφαρμογή του taxisnet «Ε9 Περιουσιολόγιο» τα λάθη και τις παραλείψεις στα στοιχεία των οικημάτων τους για την περίοδο 2010 – 2020 χωρίς την επιβολή προστίμου. Αυτό ισχύει και για όσους αγόρασαν ή πούλησαν κάποιο ακίνητο το 2020 ή μεταβλήθηκε η περιουσία τους λόγω των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο ή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των αδήλωτων τετραγωνικών.
Επίσης επισημαίνεται ότι όποιος έχει λάθη ή παραλείψεις κατά τη συμπλήρωση ενός ή περισσότερων από τα έντυπα Ε9 που υπέβαλε για τα έτη 2010-2020 μπορεί να επισκεφτεί την παραπάνω εφαρμογή και να επιλέξει το έτος για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει τη νέα διορθωτική δήλωση, ενώ εάν επιλέξει να διορθώσει στοιχεία δηλώσεων Ε9 ενός ή περισσότερων ετών της περιόδου μετά το 2010, οι αλλαγές στην εικόνα της περιουσιακής κατάστασης θα μπορούν να μεταφερθούν και στα Ε9 των επόμενων ετών μέχρι και το 2020.
Μετά την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9

Τέλος σημειώνεται ότι μετά την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9 του ο φορολογούμενος θα λάβει νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ εάν από τις αλλαγές προκύπτει αύξηση του οφειλόμενου φόρου ή μείωση του έως και 300 ευρώ. Αν ‘ομως μετά τις μεταβολές υπάρχει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ, τότε ο φορολογούμενος θα λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα στο Taxisnet όπου θα πρέπει να προσκομίσει στην εφορία τα απαραίτητα δικαιολογητικά (συμβόλαια κ.α) προκειμένου να ελεγχθούν και να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.