Quantcast
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Τι θα προτείνουν σήμερα οι εκπρόσωποι του κλάδου στην κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Τι θα προτείνουν σήμερα οι εκπρόσωποι του κλάδου στην κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Tις προτάσεις τους για πιο ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για συγκεκριμένες ομάδες επιβατών αλλά και συγκεκριμένα δρομολόγια υψηλής ζήτησης θα καταθέσουν σήμερα οι εκπρόσωποι του κλάδου στην κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι ακτοπλόων υποσχέθηκαν να εξετάσουν μείωση έως 20% στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτήριων  για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού και για ορισμένα δρομολόγια. 

«Πρέπει να δώσουμε μια προτεραιότητα στα κοινωνικά εισιτήρια, στους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, του κοινωνικού τουρισμού, στις οικογένειες, (στις οικογένειες που ταξιδεύουν με αυτοκίνητα) » τόνισε χθες ο  υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA .«Πρέπει να λάβουμε υπόψη κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η ελληνική ακτοπλοϊκή αγορά και η ελληνική γεωγραφία. Έχουμε έναν πολυνησιακό χαρακτήρα στην Ελλάδα. Έχουμε πάρα πολλά νησιά που δεν συναντώνται σε καμία άλλη χώρα του κόσμου. Δηλαδή οι ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις πρέπει να καλύπτουν και περιοχές και νησιά τα οποία δεν έχουν πάντα πληρότητα. Άρα λειτουργούν με ζημία»  συμπλήρωσε.

Αυτό φαίνεται πως δεν θα ισχύσει για  τους ταξιδιώτες που έχουν κλείσει τα εισιτήρια τους.  Ωστόσο οι εκπτώσεις δεν αποκλείεται να αφορούν οικογενειακά πακέτα στις γραμμές όπως από Πειραιά, ενώ σε άλλες γραμμές όπως για παράδειγμα από τη Ραφήνα  ενδεχομένως  να εφαρμοστεί και το μοντέλο μιας εκπτωτικής ημέρας από κάθε εταιρεία.

Φεύγει από το τραπέζι η καταβολή του “Ship Pass”

Επίσης  ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος  απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί Ship Pass. «Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχει ωστόσο το λεγόμενο μεταφορικό ισοδύναμο που αφορά κατοίκους συγκεκριμένων νησιών. Αποτελεί μια στήριξη που μειώνει το κόστος της μετακίνησης τους διότι όντως εκεί υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που επιβαρύνουν τα εισοδήματα. Αντίστοιχα υπάρχει η επιδότηση των άγονων γραμμών», επεσήμανε.

Στο θέμα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αναφέρθηκε χθες και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.  «Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες περιμένουν το επόμενο δίμηνο  να μεταφέρουν περίπου 4 εκατομμύρια κόσμο. Από τα 4 εκατομμύρια κόσμο μόνο το 1 εκατομμύριο έχει κλείσει εισιτήρια του . Και ένα μεγάλο κομμάτι από αυτούς άφορα ξένους tour operators » τόνισε.  «Άρα η μεγάλη πλειοψηφία, το 75% θα κλείσει τα εισιτήρια του από δω και πέρα» συμπλήρωσε.

Οι τιμές 

Ο ΣΚΑΙ παραθέτει παρακάτω δύο παραδείγματα για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί η έκπτωση του 20% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

-Μήλος 

Μία τετραμελής οικογένεια  που θα ταξιδέψει από τον Πειραιά προς τη Μήλο με ένα αυτοκίνητο:

  • Θα χρειαστεί να πληρώσει από 550  ευρώ έως 763 ευρώ αναλόγως το πλοίο με το οποίο θα επιλέξει να ταξιδέψει
  • Με μία έκπτωση  της τάξεως του 20% οι τιμές πέφτουν στα 440 με 610 ευρώ.

-Ρόδος 

Mια  τετραμελής οικογένεια:

    • Θα πληρώσει από 844 ευρώ έως και 999 ευρώ ανάλογα με τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξει να ταξιδέψει
    • Με μια  έκπτωση 20% οι τιμές πέφτουν αυτόματα στα 675 ευρώ με 800 ευρώ αντίστοιχα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.