Quantcast
Αλεξιάδης: Έφοδοι σε πολιτικούς και ΜΜΕ - Κίνητρα για τη χρήση καρτών - enikonomia.gr
share

Αλεξιάδης: Έφοδοι σε πολιτικούς και ΜΜΕ – Κίνητρα για τη χρήση καρτών

δημοσιεύτηκε:

Στην παροχή φορολογικών κινήτρων θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών για τη χρήση πιστωτικών καρτών από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Παράλληλα, όπως είπε, θα μειωθεί το κόστος προμήθειας και χρήσης των σχετικών μηχανημάτων από τις επιχειρήσεις, ενώ θα υπάρξουν και κληρώσεις επάθλων, στις οποίες θα μετέχουν οι φορολογούμενοι.
Ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων σε πολιτικούς, πομηθευτές του Δημοσίου, πολυεθνικές και πρόσωπα που σχετίζονται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, χωρίς παρεμβάσεις, όπως είπε, στον φορολογικό μηχανισμό. Τόνισε, επίσης, ότι θα δοθεί μία τελευταία ευκαιρία σε όσους κεφάλαια στο εξωτερικό να τα αποκαλύψουν, καθώς το υπουργείο θα κάνει εφεξής χρήση όλων των δυνατοτήτων που έχει για να τα εντοπίσει.
Ο υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι οι φορολογικοί έλεγχοι το 2016 θα στοχεύουν στη μεγάλη φοροδιαφυγή και θα γίνονται στα πρότυπα άλλων χωρών της Ευρώπης, όπως της Γερμανίας, όπου ελεγκτές έμπαιναν ξημερώματα στα γραφεία επιχειρήσεων. Τέτοιες σκηνές, είπε, θα βλέπουμε στην Ελλάδα. Όσον αφορά στις επιθέσεις που δέχονται οι εφοριακοί σε ελέγχους τους, όπως συνέβη και χθες στη Φλώρινα, ο υπουργός είπε ότι δεν θα ανεχθεί τέτοιες καταστάσεις.
Από το 2016, πρόσθεσε, θα σταματήσουν οι συναλλαγές του κοινού με τις εφορίες, οι οποίες θα ασχολούνται πλέον με το ελεγκτικό τους έργο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.