Quantcast
Αλλαγές στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» - Το νέο μοντέλο που προωθείται - enikonomia.gr
share

Αλλαγές στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» – Το νέο μοντέλο που προωθείται

δημοσιεύτηκε:

Ριζικές αλλαγές έρχονται στους επόμενους κύκλους του «Εξοικονομώ» με διαφορετικές επιδοτήσεις ανάλογα την περιοχή. Τα χαρακτηριστικά του αλλάζουν από τους επόμενους κύκλους και –μεταξύ άλλων- προωθείται η υιοθέτηση ενός μοντέλου ανάλογου του επιδόματος θέρμανσης, κάτι που θα διαφοροποιήσει την ροή των σχετικών χρηματοδοτήσεων.

Η χρηματοδότηση σε επόμενους κύκλους δεν θα καθορίζεται με βάση διευρυμένες γεωγραφικές ζώνες αλλά θα είναι στα πρότυπα του επιδόματος θέρμανσης, όπου κάθε περιοχή έχει τους δικούς της συντελεστές.

Με άλλα λόγια πάμε σε ένα μοντέλο όπου το ποσοστό χρηματοδότησης θα καθορίζεται με προσέγγιση … Ταχυδρομικού Κώδικα και με συνδυασμό αρκετών δεδομένων.

Μάλιστα όπως είπε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θόδωρος Σκυλακάκης «σταδιακά θα αλλάζουμε τα χαρακτηριστικά του Εξοικονομώ έτσι ώστε να αποκομίζουμε- από την εμπειρία που έχουμε και από τις ανάγκες που έχουμε- πληροφόρηση. Διότι έχουμε διάφορα πράγματα στο σύστημα της εξοικονόμησης. Το βασικό είναι ότι η εξοικονόμηση έχει τελείως διαφορετική οικονομική απόδοση στον βορρά σε σχέση με τον νότο. Και θα πρέπει τα εξοικονομώ να προσαρμόζονται αναλόγως».

Όπως και να έχει για το τρέχον πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023» η ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα δέχεται αιτήσεις έως και την 15η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.