Quantcast
Αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο - enikonomia.gr
share

Αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο

δημοσιεύτηκε:

Tη μείωση του χρόνου αποπληρωμής των επιδοτήσεων από επτά σε πέντε έτη για συγκεκριμένες κατηγορίες παλαιών επενδυτικών σχεδίων που είχαν ενταχθεί στους προηγούμενους νόμους προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Αναφέροντας χαρακτηριστικά “Κάτι προετοιμάζει ο κ. Λ. Λαπριανίδης (σ.σ. είναι ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων) για να αποπληρώνονται εντός πενταετίας κάποιες κατηγορίες επενδύσεων που έχουν ολοκληρωθεί.”

Οι σχετικές νομοτεχνικές βελτιώσεις θα έρθουν σήμερα στη Βουλή όπως είπε ο ίδιος. Επίσης ανακοίνωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο τροποποίησης της γενικής υποχρέωσης μετατροπής των βιβλίων από β’ σε γ’ κατηγορία.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο υπουργός ανέφερε: “Δεσμεύουμε πραγματικούς και όχι φανταστικούς πόρους για την αποπληρωμή αυτών των ποσών. Πόρους 2,5 δισ. ευρώ” ενώ τόνισε πως τα χρήματα είναι υπαρκτά και δεσμευμένα σε δύο λογαριασμούς, στο ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και στο ΕΣΠΑ για την αποπληρωμή των επενδυτικών σχεδίων που είχαν ενταχθεί στους παλαιούς αναπτυξιακούς νόμους. Αναφορικά με τους ελέγχους-αξιολόγηση, ο ίδιος προανήγγειλε ότι αυτοί θα γίνονται σε διάστημα 3-5 μηνών και όχι ενάμιση έτους όπως συνέβαινε στο παρελθόν, όπως είπε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.