Quantcast
«Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»: Μέχρι τις 15 Απριλίου οι αιτήσεις-Τι διευκρινίζει το ΥΠΕΝ για τη δαπάνη Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης - enikonomia.gr
share

«Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»: Μέχρι τις 15 Απριλίου οι αιτήσεις-Τι διευκρινίζει το ΥΠΕΝ για τη δαπάνη Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης

δημοσιεύτηκε:

Mέχρι τις  15 Απριλίου 2024 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν  αίτηση στο https://exoikonomo-epixeiro2023.gov.gr/  για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα  «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», όπως υπενθυμίζει με ανακοίνωση του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Δαπάνη Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης καλύπτεται, στο πλαίσιο του προγράμματος: «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ειδικότερα, στην τροποποίηση του οδηγού προγράμματος προβλέπεται η κάλυψη δαπάνης Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης για την καταχώρηση και οριστική υποβολή της αίτησης.
Η δαπάνη των Συμβούλων ανέρχεται έως 300 ευρώ και αφορά και στις αιτήσεις που έχουν, ήδη, υποβληθεί » προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Η ιστοσελίδα https://exoikonomo-epixeiro2023.gov.gr/ υπενθυμίζει πως αντικείμενο του Προγράμματος «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων και η μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας και κατά συνέπεια των εκπομπών διοξειδίου άνθρακα.

Μέσω του Προγράμματος, παρέχεται ενίσχυση στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις προκειμένου να προβούν σε εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού:

  • Συστήματα θέρμανσης με χρήση αντλιών θερμότητας (όπου εμπεριέχονται και Ηλιοθερμικά συστήματα αύξησης της απόδοσης των αντλιών θερμότητας και μέσω αποθήκευσης θερμότητας).
  • Συστήματα ηλιακής θέρμανσης.
  • Έξυπνες συσκευές μέτρησης της καταναλισκόμενης ενέργειας (πίσω από το μετρητή τουδικτύου).
  • Λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, μέσω της εγκατάστασης ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού και συστημάτων για την εξοικονόμηση ενέργειας στην παραγωγή, την αποθήκευση, τη διανομή προϊόντων, καθώς και τη λειτουργία των εταιρειών.

Βασικοί στόχοι του Προγράμματος είναι η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων και των διαδικασιών τους σύμφωνα με τους στόχους που καθορίζονται στο ΕΣΕΚ, η εξοικονόμηση οικονομικών πόρων από τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας καθώς και η μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Αφενός, η χρήση υψηλής ενεργειακής απόδοσης εξοπλισμού αναμένεται να μειώσει σημαντικά το μέσο ενεργειακό κόστος της ελληνικής επιχείρησης. Αφετέρου, η χαμηλότερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας συνεπάγεται και μικρότερη παραγωγή από ορυκτά καύσιμα ή μη ανανεώσιμες πηγές. Σημειώνεται ότι στόχος του προγράμματος (του οποίου η τήρηση είναι αναγκαία) αποτελεί η μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) και συγκεκριμένα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) τουλάχιστον κατά 30%.

Το πρόγραμμα Εξοικονομώ Επιχειρώντας «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» υλοποιείται στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.