Quantcast
Αμόλυβδη βενζίνη: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο- Δείτε σε ποιες περιοχές - enikonomia.gr
share

Αμόλυβδη βενζίνη: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο- Δείτε σε ποιες περιοχές

δημοσιεύτηκε:

«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές στα καύσιμα, με την αμόλυβδη βενζίνη να έχει ξεπεράσει σε ορισμένες περιοχές της χώρας ακόμη και τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ σε μεγάλες πόλεις όπως είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη ανέρχεται στο 1,87 ευρώ το λίτρο κατά μέσο όρο.

Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία του enikonomia υπάρχουν αρκετά πρατήρια καυσίμων στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου πωλούν την αμόλυβδη βενζίνης αρκετά πάνω από το 1,90 ευρώ ανά λίτρο.

Του Δημήτρη Χριστούλια

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε όλης την Ελλάδα φτάνει σήμερα στα περίπου 1,90 ευρώ ανά λίτρο.

Ωστόσο η αμόλυβδη βενζίνη πωλείται πάνω από τα 2 ευρώ και φτάνει ακόμη και τα 2,12 ευρώ σε ορισμένες νησιωτικές περιοχές. Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών η αμόλυβδη βενζίνη πωλείται προς 2,05 ευρώ ανά λίτρο στα Δωδεκάνησα και σχεδόν 2,12 ευρώ ανά λίτρο στις Κυκλάδες.

Φόβοι για νέα άνοδο των τιμών τις επόμενες ημέρες

Πρόκειται για μέσους όρους τιμών, που σημαίνει ότι υπάρχουν πρατήρια καυσίμων που διαθέτουν την αμόλυβδη βενζίνη σε μεγαλύτερες τιμές. Εκπρόσωποι των πρατηριούχων επισημαίνουν ότι η τάση είναι για νέα άνοδο των τιμών τις επόμενες ημέρες, προσθέτοντας ωστόσο ότι όλα θα εξαρτηθούν, σε μεγάλο βαθμό, από την πορεία της τιμής του πετρελαίου Μπρεντ στις διεθνείς αγορές. Πάντως δεν αποκλείουν, εάν συνεχισθεί για λίγο ακόμη η άνοδος του Μπρεντ, η αμόλυβδη βενζίνη να φτάσει ακόμη και τα 2 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.