Έως τις 16 Νοεμβρίου θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή αιτήσεων από τους κληρονόμους των θανόντων συνταξιούχων που δικαιούνται αναδρομικά, όπως προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Επίσης σημείωσε ότι οι κληρονόμοι θα κληθούν να υποβάλουν την αίτηση για την χορήγηση των αναδρομικών ποσών των 11μηνών ( Ιουνίου του 2015- Μάιος 2016) με βάση ανακοίνωση που θα εκδοθεί με την οποία θα δίδονται οι σχετικές οδηγίες .
Διευκρίνισε ότι η αίτηση για τα αναδρομικά θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, χωρίς φυσική παρουσία στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ.
Όσον αφορά στην καταβολή των αναδρομικών στους κληρονόμους είπε, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πληρωθούν όλοι δικαιούχοι έως το τέλος του έτους και ανά πληθυσμιακές ομάδες. Όσο πιο γρήγορα υποβάλουν την αίτηση οι κληρονόμοι για την χορήγηση των αναδρομικών ποσών τόσο πιο γρήγορα θα πληρωθούν, σημείωσε μεταξύ άλλων .
Αναδρομικά: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους κληρονόμους
δημοσιεύτηκε:
12:20
, 7 Νοεμβρίου 2020
Οικονομία
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα
3 ώρες πριν
ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση διαδικασίας υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης για τη χορήγηση ενισχύσεων De minimis
3 ώρες πριν
Παράταση έως 30 Οκτωβρίου για την υποβολή των «Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής» Σεπτεμβρίου 2025
14 ώρες πριν
Αυτή την Κυριακή με τη Realnews: Δωροεπιταγή 10€
ENIKOS NETWORK
Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν και η ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας συζήτησαν για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
