Quantcast
Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποιοι θα λάβουν επιδοτήσεις έως 10.000 ευρώ - enikonomia.gr
share

Ανακαινίζω – Νοικιάζω: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι θα λάβουν επιδοτήσεις έως 10.000 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα του προγράμματος της ΔΥΠΑ «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» για την υποβολή των αιτήσεων των ιδιοκτητών ακινήτων, αφού πρώτα έχει εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ.

Σημειώνεται δε πως οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα πάρουν επιδοτήσεις έως 10.000 ευρώ για δαπάνες επισκευής και ανακαίνισης . Δηλαδή οι δικαιούχοι του προγράμματος για να πάρουν επιδότηση 40% θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει ηλεκτρονικά τα τιμολόγια και να εκμισθώσουν το ακίνητο τους  για τουλάχιστον 3 χρόνια. Το προς ανακαίνιση ακίνητο θα πρέπει να έχει εμβαδόν έως 100 τ.μ., να βρίσκεται σε αστική περιοχή και να μην έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία, ή ως μισθωμένη και να αναφέρεται τα τελευταία 3 χρόνια ως κενή στο έντυπο Ε2.

Διευκρινίζεται δε πως οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα πάρουν  επιδότηση μόνο για ένα ακίνητο.  Ο στόχος του προγράμματος είναι να αξιοποιηθούν 12.500 παλιά ακίνητα και οι ιδιοκτήτες ακινήτων να ανακαινίσουν το κλειστό διαμέρισμά τους και να το διαθέσουν προς ενοικίαση.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος

Στο πρόγραμμα αυτό θα μπορούν να λάβουν μέρος οι ιδιοκτήτες κατοικιών που έχουν στην κατοχή τους την κυριότητα ή την επικαρπία του ακινήτου σε ποσοστό 50% και άνω. Ωστόσο δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να συμμετάσχουν στο «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» όσοι έχουν ενταχθεί σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας ή ανακαίνισης για οποιοδήποτε ακίνητό τους τα τελευταία 5 χρόνια. Επίσης επισημαίνεται πως το πρόγραμμα αυτό  δεν απευθύνεται μόνο σε νέους καθώς δεν έχει όριο ηλικίας.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.