Quantcast
Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής τους - enikonomia.gr
share

Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής τους

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται εκ νέου η προθεσμία για την υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων του δημοσίου στον e-ΕΦΚΑ. Όπως επισημαίνεται σε σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αποφασίστηκε η νέα Παράταση της προθεσμίας υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.), μισθολογικής περιόδου 1/2020, για την υπαγωγή των Υπαλλήλων – Λειτουργών του Δημοσίου, των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στον e-Ε.Φ.Κ.Α., σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4387/2016, και της υποβολής συμπληρωματικής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (Α.Π.Δ.), μισθολογικής περιόδου 2/2020 για τις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους και τους αντίστοιχους τομείς του τ. Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω., μέχρι τη Δευτέρα , 1η Ιουνίου του 2020, χωρίς την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Νέες διευκρινίσεις

1) Η νέα παράταση, αφορά μόνο στην υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.), στις οποίες περιλαμβάνονται οι τακτικοί και μετακλητοί Υπάλληλοι -Λειτουργοί του Δημοσίου καθώς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και της συμπληρωματικής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (Α.Π.Δ.), για τις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους και τους αντίστοιχους τομείς του τ. Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω..

2) Η υποβολή των Α.Π.Δ., για τους υπαλλήλους του Δημοσίου που συνδέονται με εργασιακές συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου (ΙΔΑΧ) και (ΙΔΟΧ), θα πραγματοποιηθεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής των ως άνω Α.Π.Δ., επιβάλλονται οι προβλεπόμενες προσαυξήσεις.

3) Οι ασφαλιστικές εισφορές που περιλαμβάνονται στις υποβληθείσες Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (Α.Π.Δ.) των παραγράφων (Α) και (Β), θα πρέπει να καταβληθούν εντός των προθεσμιών που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 26 του Α.ν 1846/51 , όπως ισχύουν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.