Quantcast
Ανατιμήσεις: Έρχονται αυξήσεις και στο ψωμί - Τι λένε οι αρτοποιοί - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ανατιμήσεις: Έρχονται αυξήσεις και στο ψωμί – Τι λένε οι αρτοποιοί – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Είκοσι με τριάντα λεπτά θα ανέβει το επόμενο διάστημα η τιμή του ψωμιού, όπως υποστηρίζουν οι αρτοποιοί στην ΕΡΤ1.
Για το θέμα μίλησε το μέλος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Παναγιώτης Σαχινίδης.
Όπως είπε “δυστυχώς οι τιμές στο ψωμί θα ανέβουν” και πρόσθεσε ότι από το 2008 η τιμή του αλευριού έχει ανέβει πάρα πολύ όπως αυτό συμβαίνει και τις τελευταίες ημέρες. Έχουν ανέβει περίπου 40% οι τιμές στις πρώτες ύλες (όπως στο λάδι ,στα βούτυρο, στα ειδικά συσκευασίας) 32% έχει ανέβει η τιμή του αλεύρου αλλά και 3 % έχουν ανέβει οι τιμές στους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι ” όλα αυτά είναι ένας παράγοντας ο οποίος αλυσιδωτά θα φέρει ανατιμήσεις στον κλάδο”
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “εμείς δυστυχώς είμαστε ο τελευταίος τροχός της άμαξας που θα ακούσουμε τις δύσκολες κουβέντες από τους πελάτες μας χωρίς να το θέλουμε, αλλά δυστυχώς έχουμε απορροφήσει εδώ και τόσα χρόνια αυξήσεις, εδώ και μια δεκαετία… αναγκαστικά σιγά -σιγά θα μετακινηθούν οι ανατιμήσεις στους πελάτες μας”. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η τιμή του ψωμιού το κιλό κοστίζει τώρα στο κατάστημά του γύρω στα 70 λεπτά με 80 λεπτά το τεμάχιο” ωστόσο επεσήμανε ότι κάθε αρτοποιός διαμορφώνει την τιμή που επιθυμεί στο ψωμί. Την ίδια ώρα απέφυγε να αναφέρει το πόσο θα αυξηθεί η τιμή του ψωμιού. Όπως είπε ” λόγω της θεσμικής μου ιδιότητας , δεν επιτρέπεται να πω τι τιμές θα ακολουθήσουν .Αλλά έκαστος αρτοποιός σιγά, σιγά θα αρχίζει να ανεβάζει τις τιμές” στο ψωμί .Αυτό είναι το επακόλουθο.

Πόσο αυξηθεί το ψωμί

Στην ερώτηση πόσο θα αυξήσει το κατάστημά του την τιμή του ψωμιού απάντησε: “Εμείς θα ανεβάσουμε 10% με 15% τις τιμές” δηλαδή η τιμή του ψωμιού θα κυμανθεί περίπου στο 1 ευρώ. Στη συνέχεια απηύθυνε έκκληση προς τον Πρωθυπουργό για το θέμα των ανατιμήσεων.
Όπως είπε, “κάνω έκκληση στον Πρωθυπουργό να κάνει μια σκέψη πολύ καλή για όλους τους βιοτέχνες , για όλους εμάς που στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία .Διότι δυστυχώς ένας επενδυτής αυτά που ακούει, ανατιμήσεις και όλα αυτά δεν θα έρθει στην χώρα . Είναι μια έκκληση από όλους μας για να πάμε όλοι καλύτερα”, συμπλήρωσε.
Στην ερώτηση εάν οι πελάτες ρωτούν για την επικείμενη αύξηση στο ψωμί είπε ” Βεβαίως ρωτούν , τους ενημερώνουμε .Έχουν καταλάβει και αυτοί οι ίδιοι διότι το νιώθουν αυτό στη τσέπη τους και από το σούπερ μάρκετ .Διότι και εκεί έχουν ανέβει τα έξοδα αλλά πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν μπορούμε να απορροφήσουμε άλλο . Δυστυχώς είναι αναπόφευκτο”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.