Quantcast
Αναβάλλεται η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Αναβάλλεται η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Αναβάλλεται σύμφωνα με πληροφορίες η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ στη χώρα για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τον ΕSM έως τις 15 Ιουνίου η κυβέρνηση δεν θέλει σε καμία περίπτωση να απωλέσει το συγκεκριμένο ποσό,στον «αγώνα» που πρέπει να δώσει για μηδενισμό των υποχρεώσεων της στους ιδιώτες έως το τέλος του Προγράμματος.

Η σύμβαση χρηματοδοτικής διευκόλυνσης που έχει συνομολογήσει η Ελλάδα με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας προβλέπει ειδική χρηματοδότηση από τον ESM με στόχο τη μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου και την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας ως και το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Το Γενικό Λογιστήριο απέστειλε στις ευρωπαϊκές αρχές τα στοιχεία που δείχνουν πώς διαμορφώθηκε η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους αλλά και τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την πορεία των οφειλών κατά τον μήνα Απρίλιο.Τα στοιχεία κρίθηκαν μη επαρκή για την εκταμίευση της δόσης.

Λόγω των καθυστερήσεων που σημειώνονται στην αποπληρωμή των οφειλών ,που στερούν ρευστότητα από τους προμηθευτές του Δημοσίου,συζητείται το ενδεχόμενο να δοθεί ολιγόμηνη παράταση στην αποπληρωμή του συνόλου των οφειλών που ανέρχονταν στα 3,5 δις ευρώ,αφού κανονικά οφείλει να αποπληρωσει το σύνολο των οφειλών έως τέλη Αυγούστου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.