Quantcast
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί σύνταξη στην οικογένεια του 46χρονου που πέθανε στην Χαλκίδα άφησε ο Γεωργιάδης - enikonomia.gr
share

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί σύνταξη στην οικογένεια του 46χρονου που πέθανε στην Χαλκίδα άφησε ο Γεωργιάδης

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να χορηγηθεί κάποια σύνταξη στην οικογένεια του 46χρονου που εργαζόταν σε ψησταριά της Χαλκίδας και πέθανε την Πέμπτη, 20 Ιουλίου με συμπτώματα θερμοπληξίας άφησε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Η ψησταριά αυτή είναι συνοικιακή και δεν είχε υπηρεσία διανομής. Δηλαδή στις διαφημίσεις δεν έλεγε πάρτε τηλέφωνο για να σας στείλουμε φαγητό στο σπίτι σας. Ο 46χρονος έκανε θελήματα εκεί. Πολύ κακώς, το ξεκαθαρίζω. Δεν δικαιολογώ την μαύρη και την ανασφάλιστη εργασία. Να πούμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια. Εγώ έχω πει στις  αρμόδιες υπηρεσίες να δούμε εάν με κάποιο τρόπο θα μπορούσε να βγει κάποια σύνταξη σε αυτήν την οικογένειά  που έχασε ένα παιδί 46 ετών. Το παιδί αυτό έκανε θελήματα σε διάφορες επιχειρήσεις» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Και ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο προς το παρόν στην ψησταριά που εργαζόταν ο 46χρονος . «Για το τυπικό του θέματος -εγώ να σας πω πως ως  επιθεώρηση εργασίας δεν μπορούμε να βάλουμε πρόστιμο. Γιατί καταγγελία  του φίλου ανασφάλιστου δεν υπάρχει ….σήμερα που  μιλάμε»  είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε παρακάτω  το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο 46χρονος κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης εργάστηκε ως διανομέας στην ψησταριά χωρίς όμως σύμβαση εργασίας.

Όταν ο 46χρονος επέστρεψε σπίτι του, γύρω στις 16:00, ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε λίγη ώρα μετά. Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Νοσοκομείο Χαλκίδας αναφέρει ως πιθανή αιτία θανάτου καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία. Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο Χαλκίδας,  είπε πως : «Την Πέμπτη 20 Ιουλίου, προσεκομίσθη στις 16:55 στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας με ασθενοφόρο άνδρας 46 ετών (όχι διανομέας) άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου. Θερμοκρασία σώματος 40 βαθμοί. Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Ώρα ισοηλεκτρικής γραμμής ηλεκτροκαρδιογραφήματος 17:30. Πιθανή αιτία θανάτου, η καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.