Quantcast
Αντιπαράθεση Τσακαλώτου - Βενιζέλου στη Βουλή για το χρέος - enikonomia.gr
share

Αντιπαράθεση Τσακαλώτου – Βενιζέλου στη Βουλή για το χρέος

δημοσιεύτηκε:

Έντονη αντιπαράθεση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, σημειώθηκε πριν από λίγο στη Βουλή, με αφορμή το θέμα του χρέους.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε, απαντώντας στον κ. Βενιζέλο που είχε ολοκληρώσει την ομιλία του, ότι το PSI (κούρεμα ελληνικών ομολόγων που κατείχαν ιδιώτες) απέτυχε, επειδή μία εβδομάδα μετά την υλοποίησή του, τον Μάρτιο του 2012, όλοι οι αναλυτές και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επεσήμαιναν ότι δεν αντιμετωπίσθηκε το ζήτημα του χρέους και ότι θα χρειαζόταν και νέα αναδιάρθρωσή του. Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι θα ήθελε μια φορά να δει τον πρώην υπουργό να παραδέχεται στη Βουλή ότι δεν είχε προβλέψει κάτι.

Ανταπαντώντας, ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στις δηλώσεις του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος έχει αναφέρει ότι με τις μειώσεις των επιτοκίων και την επιμήκυνση των δανείων της Ευρωζώνης στην Ελλάδα, το επίσημο χρέος της σε όρους παρούσας αξίας μειώθηκε κατά 100 δις. ευρώ ή κατά 49%, πέραν από τη μείωση κατά 90 δις. ευρώ του χρέους σε χέρια των ιδιωτών, λόγω του κουρέματος των ομολόγων τους. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προειδοποίησε τον κ. Τσακαλώτο να προσέχει, καθώς έχει και ηγετική θέση στην ομάδα των 53 στον ΣΥΡΙΖΑ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.