Quantcast
Αντώνης Σαμαράς: Με τη χρηματοδότηση 4 ΜμΕ ξεκινά το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο - enikonomia.gr
share

Αντώνης Σαμαράς: Με τη χρηματοδότηση 4 ΜμΕ ξεκινά το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

δημοσιεύτηκε:

Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, που θα είναι Ταμείο Χρηματοδότησης των Ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων,  ξεκινά την επιχειρησιακή δραστηριότητα χρηματοδοτώντας τις τέσσερις πρώτες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή έναρξης λειτουργίας του Ταμείου.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό επενδυτικό ταμείο χρηματοδοτήθηκε με 100 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο και 100 εκατ. ευρώ από το γερμανικό δημόσιο.

“Σήμερα, η Ελλάδα, η οικονομία της, αποκτά έναν καινούργιο, πολύτιμο πνεύμονα ανάπτυξης”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ευχαριστώντας και τη γερμανική τράπεζα KfW “για την πολύτιμη συνεισφορά της σε αυτή την προσπάθεια”. 

Μέσω αυτού του Ταμείου θα παρέχονται στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις “προσιτά και ευέλικτα επιχειρηματικά δάνεια και χρηματοδοτικά κεφάλαια, που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην τόνωση της ρευστότητας τους, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, στην προώθηση της καινοτομίας, στην διεύρυνση- αν θέλετε- της εξωστρέφειάς τους και φυσικά, το πιο πολύτιμο σήμερα, στην αύξηση της απασχόλησης στην πραγματική οικονομία της Χώρας. Με δυο λόγια: την Ανάπτυξη”, δήλωσε ο κ. Σαμαράς. 

Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο αποτελεί ένα ταμείο-ομπρέλα, μέσω του οποίου θα διοχετεύονται πόροι αποκλειστικά σε ελληνικές επιχειρήσεις.  “Θα μπορεί να χρηματοδοτεί δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να παρέχει την κεφαλαιακή στήριξη, συμμετέχοντας ως μέτοχος σε κεφάλαια εταιρειών αλλά και να χρηματοδοτεί έργα υποδομής”, συνέχισε ο πρωθυπουργός. 

Στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, εκτός από το Ελληνικό Δημόσιο και τη γερμανική KfW, πρόκειται να συμμετάσχουν επίσης η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση, με 50 και 30 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών έχει επίσης δεσμευτεί να συμμετάσχει σε πρώτη φάση με 30 εκατ. ευρώ.

“Το Ταμείο αυτό αποτελεί μια ουσιαστική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, για να συμβάλλει στην Ανάπτυξη αλλά κυρίως στην ενίσχυση της ρευστότητας της Χώρας. Ενίσχυση της ρευστότητας, όπως ακριβώς συμβαίνει με το νέο ΕΣΠΑ που εγκρίθηκε, όπως ξέρετε, με απόλυτη επιτυχία από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν λίγες μέρες. Όπως συμβαίνει με τη ρύθμιση των μη εξυπηρετουμένων δανείων ή τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και προς τα Ταμεία. Όπως συμβαίνει με τον συμψηφισμό του ΦΠΑ, ανάμεσα σε εταιρείες με το Δημόσιο|, τόνισε ο κ. Σαμαράς. 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.